TEKST: Nevena Divčić

DATUM OBJAVE: 1.10.2024.

Imate samo 5 minuta ili manje za frizuru ujutro? Nije problem.


Koliko god rano da počnemo sa spremanjem čini se da je ujutro izazov pronaći dodatnih 2 do 5 minuta. Obično se odlučimo "žrtvovati" nešto tako što mu se nećemo posvetiti, a najčešće to bude upravo frizura. Jesen nam je donijela mnoštvo trendova koji nam se dopadaju no, ako ne želite nužno skratiti kosu i krerati bob ili šiške, tu su i drugi načini. Velike šnale, punđe, pletenice ili visoki rep... šta ćete odabrati? 

 



Pletenice

Mnoštvo je različitih načina da kreirate pletenice, od onih za koje vam je potrebno i manje do pet minuta do onih izazovnijih koje iziskuju da izdvojite puno više vremena. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jess Hunt (@jesshunt2)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meltem (@meltemguler)



Visoki rep 

Ovo je odlična opcija za kosu koju niste stigli oprati noć prije ili stilizirati kako želite. Pored toga što je ova frizura odgovarajući izbor za dan na poslu, onda će vas odlično pratiti kroz sve, od sportskih aktivnosti do elegantnih i gala događaja.

 

Foto: @meltemguler


Half up

Ok, definitivno najbrža opcija. Potrebno je samo da zažešlajte prednji dio kose ili čak opušteno pokupite šnalom koja će ujedno poslužiti i kao dopuna vašem cijelom looku

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lydia (@lydiamillen)


Volite li šnale? 

Ako želite brzo kreirati trendy frizure predlažemo da pronađete one koje odgovaraju vašem stilu. Punđa, bilo da volite sleek bun ili messy izgled, je jedan od najbolji načina da brzo i efektno kreirati frizuru koja će vas pratiti kroz dan. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mila Anna (@stylemilaglow)

* * *
Naslovna fotografija: @franziskanazarenus


Bonjour

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

TEKST: Bonjour.ba

Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta Nećete vjerovati koliko je jednostavno: 2 recepta koji nestaju s tanjira - za 5 minuta

Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!

Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja. 

 




Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce. 

Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.

 




Spicy tuna pašteta  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_1


Sastojci: 

  • 1 konzerva AsDoMar tunjevine (u maslinovom ulju) 
     
  • 1 kašika Kulino Hot&Spicy sosa 
     
  • 100 g krem sira 
     
  • 1 kašika majoneze 
     
  • Malo limunovog soka 
     
  • So, biber po ukusu 
     
  • Prstohvat dimljene paprike (opcionalno)
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018


Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus. 

Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_05

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_09

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_018
 

Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak  


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_G_2


Sastojci:   
 

  • 150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli) 

  • 1-2 kašike maslinovog ulja 

  • Prstohvat soli, bibera 

  • Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano 

  • Parmezan
     



bonjour_ba_Crvena_Jabuka_010


Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji. 

Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.


bonjour_ba_Crvena_Jabuka_011

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_022

bonjour_ba_Crvena_Jabuka_015

 

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!