HooDie: Dukserice koje oživljavaju duh Olimpijskih Igara - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

HooDie: Dukserice koje oživljavaju duh Olimpijskih Igara

Tekst:

Bonjour.ba/PR

STREET STYLE
7.2.2024.

Rođen u srcu Sarajeva, streetwear brend HooDie donosi posebnu kolekciju koja odaje počast nezaboravnom trenutku iz prošlosti grada - 40 godina od Zimskih Olimpijskih Igara 1984.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova HooDie kolekcija, koja je dio Olimpijskog Muzeja Sarajevo - The Future of Olympic Legacy, predstavlja moćan spoj sjećanja i suvremene kreativnosti.
"Sarajevo je nepresušna inspiracija, a 40. godišnjica Olimpijade pruža nam priliku da se prisjetimo veličanstvenog trenutka iz naše prošlosti", ističe suosnivač i kreativni direktor HooDie brenda, dizajner kolekcije Timur Stroil.
“Ova kolekcija nije samo odjeća; ona je naša strastvena predanost izgradnji budućnosti koja će nositi prepoznatljivu viziju Sarajeva.” - komentira Timur.

Suradnja s Olimpijskim Muzejom Sarajevo dodatno obogaćuje ovu priču. Senzibilitet i vizionarstvo kreativnosti je ovu saradnju učinilo mogućom zahvaljujući kreativnom direktoru Olimpijskog muzeja, Merselu Bujaku. Kolekcija će biti postavljena u izložbenom prostoru, čineći novi korak u lijepome što ostavljamo našem Sarajevu.
HooDie x The Future Olympic Legacy kolekcija ne predstavlja samo modni izraz, već i emotivan omaž trenutku koji je oblikovao karakter grada. Svaki komad odjeće nosi u sebi duh zajedništva, hrabrosti i predanosti razvoju grada koji volimo.

* * *
Foto: Adnan Lingo
Modeli: Jas&Jay

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno