TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 11.10.2023.
Prvi put se dogodilo da neovisna agencija iz BiH dobije onu najprestižniju nagradu na Golden Drum festivalu.
Titula agencije godine u Adriatic regiji na prestižnom ovogodišnjem festivalu “Golden Drum” u Portorožu pripala je agenciji Via Media. Ovo je ujedno dosad najznačajnije priznanje ikada dodijeljeno nezavisnoj marketing agenciji u Bosni i Hercegovini.
Golden Drum festival predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u Evropi, a istovremeno je i jedan od sedam najprestižnijih festivala kreativnosti na globalnom nivou. Ove godine su svoje radove prijavile agencije iz čak 29 zemalja, a više od 950 prijava na konkurs premašilo je sve ranije rekorde.
Pažljivo odabrani radovi regionalnih kreativnih agencija, predstavljajući najbolje od najboljih iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije bili su u konkurenciji za titulu "Adriatic Agency of the Year".
Žiri sastavljen od stručnjaka iz cijelog svijeta, postavio je izuzetno stroge kriterije za ovu kategoriju, budući da je to najznačajnija nagrada u regiji, koja ima veliku važnost za rangiranje agencija u kreativnom sektoru.
„Bosna i Hercegovina je poznata po raznim stvarima, osim po advertajzingu, a sada je zahvaljujući neovisnoj agenciji dospjela na mapu evropske kreativne industrije. Ovo je izuzetan trenutak za sve nas u agenciji Via Media i želim se zahvaliti svim članovima tima na njihovom predanom radu.
Golden Drum festival nam je donio i druge vrijedne nagrade na koje smo također ponosni. Ipak, posebno nas raduje priznanje za kampanju "U Bingu sam izazov" koja je osvojila srebro u kategoriji Creative Effectiveness, Profit kao i srebro u kategoriji Activation, Live Activation, dok smo osvojili treće mjesto u kategoriji Content, Cross - Platform Storytelling“ – rekao je Haris Mujanović, CEO Via Media.
Pored ovih nagrada, agencija Via Media je u ukupnom poretku osvojila treće mjesto kao Digital Agency of the Year, četvrto mjesto kao Independent Agency of the Year i sedmo mjesto kao Production Agency of the Year.
* * *
Foto: Via Media PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!