Fotografije tajnovite ženske kolekcije Toma Forda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Fotografije tajnovite ženske kolekcije Toma Forda

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
2.12.2010.

Nakon šest godina Tom Ford odlučio je vratiti se ženskoj modi. Dizajner zaslužan za uspjehe modnih kuća Gucci i YSL napokon je dizajnirao žensku kolekciju za vlastitu modnu kuću, no odlučio ju je što je duže moguće držati u tajnosti. Učinio je to jer drži da internet proguta fotografije kolekcije pola godine prije nego se ista nađe u trgovinama, te da klijenti stoga ne žele nositi odjeću koju mjesecima viđaju posvuda. Spektakularna revija na kojoj je predstavljena kolekcija održana je u rujnu, a dizajner je zamolio žene iz svijeta mode i showbusinessa kojima se divi, a koje su mu ujedno i prijateljice, da budu modeli na reviji. Tako su se na pisti našle Beyonce, Lauren Hutton, Daphne Guinness, Natalia Vodianova, Julianne Moore i druge poznate dame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

"Radi se o individualnosti. Prava odjeća za prave žene. Za modno osviještene žene od 25 do 75 godina. Zato sam na pistu stavio žene koje su doslovno moje muze. Govorile su mi, 'Nigdje ne možemo pronaći ovakvu odjeću'. Želim da žene posegnu za ovom kolekcijom kada znaju točno što žele. Primjerice, ako žele kvalitetan sako, umjesto skupih lažnjaka, nešto sa stvarnom vrijednosti. Ne mislim da se moda mora mijenjati svakih 5 minuta. Volio bih da ovo bude odjeća koju možete nositi 10-20 godina, ostaviti u nasljedstvo vašoj kćeri. Zašto kupovati vintage stvari kada jednostavno možete otvoriti vlastiti ormar", izjavio je za Vogue.

 

Kolekcija je mala i ekskluzivna, a premijerne fotografije, za koje je zaslužan Terry Richardson, kao jedini fotograf koji je imao pristup reviji, naći će se u novom izdanju britanskog Harper's Bazaara.

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

 

 

A.S.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno