TEKST: Nevena Divčić

DATUM OBJAVE: 1.10.2024.

Šta radite između dva dejta?


Pričate i razmišljate o tome kako je dejt bio super i kako je ponašanje osobe sa kojom ste bilo divno. Zabavili ste se, smijali, hrana i film su bili dobri. Isključite svoje misli svaki put kada vam kroz glavu prođe misao koja nije "ružičasta". Često se čini da je sva pažnja usmjerena na same dejtove – prvi dojmovi, izbor mjesta, razmišljanje o tome kako izgledamo i šta ćemo reći.

 



No, postoji važna faza u dating procesu koja se rijetko spominje, a zapravo može imati ključan uticaj na kvalitetu naših odnosa: DBD ili dating between dates – period između dejtova.

Nakon svakog dejta, pitajte se kako ste se osjećali, jeste li bili svoji ili ste pokušavali impresionirati nekoga. Također, razmislite o tome što vas je privuklo osobi i postoji li potencijal za dublji odnos. Neovisno o tome kako je prošao dejt, nastavite ulagati u aktivnosti koje vas ispunjavaju. To može biti nešto jednostavno poput čitanja knjige, odlaska u teretanu ili vremena provedenog s prijateljima.

 



Oprez!

Iako je refleksija korisna, pretjerano analiziranje svake riječi i gesta može izazvati tjeskobu. Pokušajte zadržati balans između refleksije i opuštenosti. Koristite vrijeme između dejtova za postavljanje osobnih ciljeva koji nisu nužno povezani s ljubavnim životom. To vam može pomoći da ostanete motivisani i zadovoljni, neovisno o ishodu romantičnih susreta.

U ovoj fazi posebno obratite pažnju na to, kako vas osoba sa kojom se viđate tretira i da li vam odgovaraju način i obim komuniciranja. Period između dejtova je bez "ružičastih naočala" i olakšava da procijenite koliko vam osoba i vaš odnos zaista odgovaraju.

 



Dejtate li i između dejtova ili bježite od analiziranja svog (potencijalnog) partnera? 

* * *
Naslovna fotografija: @sophiaamelia


Bonjour

Turska i more: Saznajte zašto ovaj hotel svi zovu najposebnijim.

TEKST: Ilda Lihić-Isović

Turska i more: Saznajte zašto ovaj hotel svi zovu najposebnijim. Turska i more: Saznajte zašto ovaj hotel svi zovu najposebnijim.

Turska je za mnoge sinonim za Istanbul, Kapadokiju i all-inclusive ljetovanja u Antaliji, ali negdje između dramatičnih litica i tirkiznog mora, postoji mjesto koje je sve ono što većina destinacija nije.

Nautical Hotel, smješten u selu Faralya, nudi drugačiji doživljaj Egejske obale. Nema gužve, nema programa, nema švedskog stola. Samo tišina, pogled koji hipnotiše i osjećaj kao da je cijeli svijet odmaknut bar nekoliko kilometara.

 

 

Smješten visoko iznad mora, u mirnom mjestu Faralya, u ovom hotelu su u fokusu prirodni materijali, sklad s okruženjem i osjećaj da boravite na mjestu koje postoji mimo turističke buke.

 

 

Hotel je namijenjen isključivo odraslima, što dodatno doprinosi miru koji osjetite odmah po dolasku. Sobe su raspoređene niz padinu, svaka s pogledom na more, a mnoge od njih imaju i privatne terase ili jacuzzije. Arhitektura je nenametljiva, prozračna i usklađena s pejzažem.

Tu je i infinity bazen s pogledom na horizont, mjesto koje postaje prirodna kulisa za duge, tihe sate u hladu.

 

 

 

Do mora se dolazi uređenom stazom kroz borovu šumu, koja vodi do male, intimne plaže rezervirane samo za goste hotela. 

Hrana koja prati ritam mjesta

Restoran nudi selekciju mediteranskih jela pripremljenih od lokalnih sastojaka. Meni nije pretjerano opširan, ali je pažljivo kreiran s naglaskom na svježinu i sezonske okuse. Riba, maslinovo ulje, povrće iz okolnih vrtova i domaći hljeb, servirani uz pogled koji svemu daje poseban ukus.

 

 

Večere se poslužuju na otvorenoj terasi, pod svjetlom fenjera i uz šum mora u pozadini. Bez pretenzije, ali s dozom posebnosti.

 

 

Kako doći?

Do hotela se najlakše dolazi letom do aerodroma Dalaman, koji je od Sarajeva udaljen oko dva sata leta. Od aerodroma do hotela vožnja traje približno sat i po. Budući da se hotel nalazi u izdvojenom dijelu Faralye, preporučuje se korištenje organizovanog transfera koji hotel nudi, kako biste izbjegli nepotrebne komplikacije pri dolasku.

 

 

Kada je najbolje posjetiti?

Idealno vrijeme za boravak je između kraja aprila i početka oktobra. Tokom ovog perioda vrijeme je stabilno, more toplo, a priroda u svom punom sjaju. Iako su ljetni mjeseci nešto prometniji, zbog koncepta hotela i ograničenog broja gostiju, mir ostaje zagarantovan.

 

Foto: @bsraonen


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!