David Coulthard se vraća u Sarajevo! Otkrijte kako je grad osvojio njegovo srce! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

David Coulthard se vraća u Sarajevo! Otkrijte kako je grad osvojio njegovo srce!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
10.6.2024.

U Sarajevu je u nedjelju održan Red Bull Showrun, koji je privukao veliki broj gledatelja iz BiH i regije, a najveća zvijezda je bio britanski F1 vozač David Coulthard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Coulthard je "zapalio" sarajevski asfalt vozeći svoj F1 bolid RB7, koji je 2011. godine donio dvostruku krunu ekipi Red Bull Racinga. Popularni DC je jurio stazom postavljenom na dionici između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH praćen aplauzima i ovacijama mnogobrojne publike. Nakon showa je bio vidno zadovoljan i impresioniran atmosferom, a grad mu se toliko svidio da namjerava ponovo doći zajedno sa svojom porodicom.


Foto: Joerg Mitter

Foto: Predrag Vučković

Foto: Denis Ruvić"Završili running show ovdje u Sarajevu i moram reći da je bilo apsolutno fantastično. Reakcija publike je bila nevjerovatna. Četiri sata prije nego smo počeli, vidio sam iz svog hotela da su prijem i energija bili nevjerovatni. Sve je bilo sigurno, vožnja je prošla fantastično. Veliko hvala svim organizatorima, policiji, svima koji su zajednički omogućili da se nešto poput ovog dogodi. Mislim da se možemo složiti da je javnost zaista uživala. Radujem se povratku ovdje sa svojom porodicom, zaista sam uživao u atmosferi, bilo je veoma opušteno. Jedini put kad sam imao ovakav osjećaj bilo je kad sam bio na showrunu u Južnoj Americi, gdje je grad bio veoma miran. Nije bilo ludila, činilo se da sve funkcioniše, zaista impresivno. Još jednom, hvala Sarajevo", izjavio je Coulthard nakon Red Bull Showruna.


Foto: Predrag VučkovićPrije nego što je na stazu izveo moćni bolid, David je prvo pozdravio publiku, mašući sa prozora popularnog Red Bull minija, u defileu sportista. Nakon uvodnih tačaka, oduševio je mnogobrojnu publiku demonstrirajući snagu, brzinu i preciznost Red Bull bolida. 


Foto Denis RuvićDavid je na Red Bull Showrun Sarajevo izveo tri vožnje, a posljednja je bila posebno atraktivna jer su mu se u istom trenutku na stazi pridružili sjajni Arunas Gibieža na motociklu kao i fenomenalni dvojac Red Bull Driftbrothers u njihovim snažnim drift automobilima. Oni su svojim tačkama obilježili sjajan dan u Sarajevu, koji će se dugo pamtiti.


Foto: Predrag Vučković

Foto: Sulejman Omerbašić

Foto: Predrag Vučković

Foto: Predrag Vučković
 

Vožnja  Red Bull Racing bolida kroz Sarajevo iz Davidovog ugla

 

* * *
Naslovna fotografija: Predrag Vučković

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno