TEKST: Marija Perić
DATUM OBJAVE: 15.12.2021.
Naziv za desert cruffin izveden je od riječi croissant i muffin.
Ova poslastica je noviji izum i vjeruje se da je prvi cruffin napravljen 2013 g. u Australiji. Cruffin se priprema od lisnatog laminiranog tijesta, zatim oblikuje u modli za muffin i peče. Nakon pečenja se puni različitim kremama i punjenjima.
Zahvaljujući svom primamljivom izgledu i slasnim sastojcima, cruffin se brzo našao na našoj listi slatkiša koje moramo probati, pogotovo kad smo saznali da ga sad možete naručiti i u Maison Coco pekari. Maison Coco tim nam je otkrio kako izrađuju svoje cruffine, kao i koji vas sve superukusni sastojci čekaju u ovoj slastici. Više otkrijte u nastavku.
Maison Coco Cruffin
„Cruffin u Maison Coco pripremamo u dvije verzije, bijela čokolada i pistacije i cruffin sa mliječnom čokoladom. Za ljubitelje neobičnih kombinacija okusa, cruffin sa pistacijama je pravo otkriće kao neočekivano lagana poslastica sa punim okusom pistacija i bijele čokolade uz prozračno lisnato pecivo.
Cruffin sa mliječnom čokoladom je prepoznatljiv po delikatnom i luksuznom okusu baršunastog ganacha od mliječne čokolade u prozračnom lisnatom pecivu. Savršenstvo okusa!"
Biste li vi probali ovaj zanimljivi i ukusni desert?
***
Foto: Maison Coco
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!