TEKST: Marija Perić

DATUM OBJAVE: 15.12.2021.

Naziv za desert cruffin izveden je od riječi croissant i muffin.

Ova poslastica je noviji izum i vjeruje se da je prvi cruffin napravljen 2013 g. u Australiji. Cruffin se priprema od lisnatog laminiranog tijesta, zatim oblikuje u modli za muffin i peče. Nakon pečenja se puni različitim kremama i punjenjima.

Zahvaljujući svom primamljivom izgledu i slasnim sastojcima, cruffin se brzo našao na našoj listi slatkiša koje moramo probati, pogotovo kad smo saznali da ga sad možete naručiti i u Maison Coco pekari. Maison Coco tim nam je otkrio kako izrađuju svoje cruffine, kao i koji vas sve superukusni sastojci čekaju u ovoj slastici. Više otkrijte u nastavku. 

Maison Coco Cruffin

„Cruffin u Maison Coco pripremamo u dvije verzije, bijela čokolada i pistacije i cruffin sa mliječnom čokoladom. Za ljubitelje neobičnih kombinacija okusa, cruffin sa pistacijama je pravo otkriće kao neočekivano lagana poslastica sa punim okusom pistacija i bijele čokolade uz prozračno lisnato pecivo.

Cruffin sa mliječnom čokoladom je prepoznatljiv po delikatnom i luksuznom okusu baršunastog ganacha od mliječne čokolade u prozračnom lisnatom pecivu. Savršenstvo okusa!"

Biste li vi probali ovaj zanimljivi i ukusni desert?

*** 
Foto: Maison Coco


Bonjour

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

TEKST: Ada Ćeremida

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta! Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.

Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella. 

Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.

 



Sastojci:

Krema od limuna:

  • 100 ml soka od limuna

  • 150 g šećera

  • 3 jaja

  • 50 ml vode

  • 1 kašičica gustina

  • 50 g maslaca (opcionalno)

Krema i slojevi:

  • 250 g mascarponea

  • 300 ml slatkog vrhnja

  • 100 g šećera u prahu

  •  300 ml toplog mlijeka

  • 2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)

  • Korica limuna i svježa menta za dekoraciju



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_2


Priprema:  

Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne. 

Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom. 



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_3


Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu. 

Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
 

Foto: @julia_kunchevskaya


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!