TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 13.12.2018.
Svaka modna sezona u naš ormar unosi nove trendove. Uz gležnjače, čizme do koljena te ultra popularne western čizme, simpatije javnosti ponovno su ukrale i čizme sa zakovicama. Model koji je neizostavan dio rockerskog modnog izričaja, uistinu je statement način kako da svakom izdanju date odvažnu notu, a klasične čizme učiniti malo posebnijima.
Zakovice su našle put do ravnih modela čizama, onih na petu, ali i čizama inspiriranih Divljim zapadom te su tako pokazale da će se svestrano uklopiti u baš svaki stil. Kako ih i vi možete učiniti dijelom vašeg dnevnika izdanja koje birate za svaki dan i uz koja ćete izgledati cool, dotjerano i u trendy, otkrivamo kroz ove zanimljive outfite zaljubljenica u modu.
{gallery}2018/2018_12/cizme{/gallery}
Foto: pinterest.com
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!