Trougao njege: Četiri CHANEL proizvoda koja želimo u svojoj rutini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trougao njege: Četiri CHANEL proizvoda koja želimo u svojoj rutini

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
15.2.2024.

Fokus na kožu nam je još uvijek prvi vrhu liste prioriteta prilikom njege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pravilnom ishranom, hidratacijom i cjelokupnim pristupom životu doprinosimo tome kako će se naša koža odraziti na sve što joj "serviramo". Kako bismo otklonili nepravilnosti, poboljšali teksturu kože i potaknuli njen proces obnove, potrebno je da redovito u svoju njegu uvrstimo i piling. No, nakon pilinga na umu trebamo imati i pravilnu njegu kako bismo osigurali da koži pružamo svu neophodnu zaštitu.

Najnovija CHANEL kolekcija proizvoda za njegu lica inspirisana je profesionalnim tretmanima za piling kože. Istražili smo proizvode te vam donosimo detalje o tome kako će se odraziti na vašu kožu.

LE LIFT PRO kolekcija zadužena je za zaglađivanje teksture kože i postizanje mladalačkog izgleda. Evo kako funkcioniše - korak po korak.
Priprema kože za njegu

LE LIFT PRO GOMMAGE AHA RESURFAÇANT djeluje na izgled površinskih nepravilnosti tako što izjednačava ten i zaglađuje nedostatke. Nakon njega koža je pripremljena za sve koristi od kompletnog protokola LE LIFT PRO, za izgled obnovljenog mladalačkog trougla.


GOMMAGE AHA RESURFAÇANT


Njegovi ključni sastojci su AHA kiseline, citrična i glikolna kiselina. Navedeni u koncentraciji od 5%, ovi sastojci pomažu pri zaglađivanju površinskih nepravilnosti i smanjenju pojave sitnih linija. Kombinacija glikolne kiseline i citrične kiseline pruža blagi piling, što poboljšava teksturu kože i ostavlja ten svježim i sjajnim.

Preporučuje se korištenje dva puta sedmično te između dva kozmetička tretmana za što bolje rezultate, ali ne i neposredno pred ili nakon tretiranja kože. Tanki sloj proizvoda se nanosi na čistu kožu četkicom, a nakon pet minuta potrebno je temeljito isprati lice toplom vodom.
 

LE LIFT PRO PROTOKOL

Drugi korak u ovoj liniji njege kože lica je CONCENTRÉ CONTOURS koji redefiniše konture lica čineći da izgledaju čvrsto. 

CRÈME VOLUME zaglađuje i ispravlja duboke bore te redefiniše konture lica, dok MASQUE UNIFORMITÉ izjednačava ten smanjujući kontrast boje povezan s tamnim mrljama.


CRÈME VOLUME

Luksuzna njega kože koja je kreirana po uzoru na kozmetičke tretmane pružit će koži neophodne tvari i pomoći da uštedite na vremenu i trudu koje ulažete u svoj izgled.

* * *
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno