Bonjour.intervju: Berina i Said, par iz Sarajeva kojeg je spojilo prijateljstvo i kreativnost - Bonjour.ba - bh.lifestyl...

Bonjour.intervju: Berina i Said, par iz Sarajeva kojeg je spojilo prijateljstvo i kreativnost

Tekst:

Emina Smaka

LJUBAV & BRAK
12.2.2022.

Stvarni, kreativni ljudi iz našeg društva su često inspiracija mnogih priča koje vam donosimo kroz Bonjour.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Berina Hasanbegović i Said Smajlović su inspirativan i kreativan par, s kojim smo željeli razgovarati i saznati nešto više o njima kao umjetnicima, individuama i paru, ali i planovima koje kroje za budućnost. Berinu poznajemo još od ranije na Bonjour.ba kao model mnogih editorialskih priča, kao i kroz njenu umjetnost, dok smo Saida upoznali kroz njen profil - @berinahasanbegovic. Ovaj mladi par nam je otkrio da uskoro putuju i u grad ljubavi, Pariz, a razlog njihovog putovanja je i Berinina izložba slika. Njihova fotografija, koju je kreirala Muna Nazak, se našla i na naslovnoj strani ljubavnog romana 'Nouvelle Chance' spisateljice Fleur Hana iz Pariza. 


Foto: @berinahasanbegovicKako biste jedno drugo opisali u 1 rečenici ?

Spojila nas je ljubav, održava nas kreativnost i prijateljstvo pa smo takav par da uvijek nastavljamo tamo gdje jedno od nas stane. 


Foto: @munanazakKoja je najvažnija lekcija koju ste naučili jedno od drugog?

Jedina prava lekcija koju smo naučili je da ne prelazimo granice jedno kod drugog. Oboje imamo svoj prostor iako smo dosta vezani.


Foto: @munanazakKako biste vi definirali ljubav?

Sve definicije ljubavi su tačne i netačne u isto vrijeme. Najbolje je ako volimo sami sebe jer tek onda možemo da volimo i nekoga drugog. Ako prihvatimo sve svoje mane i dobre osobine, onda možemo isto to voljeti i u drugom.


Foto: @munanazakOmiljeno mjesto u Sarajevu za druženje?

Mjesto biramo spontano u trenutku kada se sretnemo bilo da je sa prijateljima ili sami. Nikada nam nije bilo bitno gdje idemo kada smo skupa, jer svaka lokacija ima svoju čar. Mislimo da ni sa jednim mjestom ne možete pogriješiti ako imate prave ljude pored sebe.


Foto: @berinahasanbegovicMjesto u Sarajevu koje birate za date night ?

Berina: ,,Obzirom da Said studira produkciju, Netflix nam je najčešća opcija jer je opsesiju filmovima prenio i na mene. Ako se ipak odlučimo za izlazak, biramo da odemo na izložbe, pozorište, kino ili neki događaj u gradu. To nas inspiriše kako u zajedničkom radu, tako i individualnom."

 

Foto: @berinahasanbegovicKoje zajedničko putovanje planirate sljedeće?

Said: ,,Sa fotografkinjom Munom Nazak smo prošle godine imali shooting i jedna od fotografija sada krasi naslovnu stranu francuskog ljubavnog romana. Roman se prodaje u Parizu a kao 'glavni likovi' smo stupili i u kontakt sa spisateljicom. Berina radi na novoj seriji radova na platnu za koju je također plan predstavljanje u Parizu. Već smo turistički posjetili ovaj grad, međutim sada bi sve bilo puno drugačije jer će nam ga dodatno uljepšati i druženje sa našim prijateljima koji su tamo."


Foto: @berinahasanbegovic

* * * 
Fotografije: Muna Nazak/ Berina Hasanbegović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno