3 stvari ključne za razvoj zdrave i sretne ljubavne veze - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 stvari ključne za razvoj zdrave i sretne ljubavne veze

Tekst:

Bonjour.ba

LJUBAV & BRAK
27.3.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijeljenje svakodnevnice s partnerom lijepo je i emotivno iskustvo koje mami osmijeh na lice. I dok na početku leptirići u stomaku, iskrice i sitni razgovori stvaraju magiju potrebnu za osjećaj zaljubljenosti, za razvoj veze u dugogodišnju ljubavnu avanturu, potrebno je ipak malo više rada, truda i ulaganja. Iako je svaka veza različita, 3 faktora su prema mišljenjima mnogih psihologa ključna za razvoj zdrave veze.

 

# PROSTOR ZA INDIVIDUALAN ŽIVOT
Prekrasno je kada imate osobu s kojom možete dijeliti svakodnevne avanture i uspjehe. No, svaka vaša aktivnost ne treba nositi predznak zajednička. U vezi uvijek trebate pronalaziti i vrijeme za hobije, knjige i aktivnosti koje vi volite te vaše prijatelje. Jer, ukoliko vi i vaš partner vrijeme provodite odvojeno, s različitim ljudima, razvijate svoju osobnost. Ne želite postati kopija vašeg ljubavnog partnera i izgubiti vašu osobnost.

# SLIČNE VRIJEDNOSTI I CILJEVI
Za dugoročnost važne veze, važno je da imate slična uvjerenja kada je u pitanju donošenje važnih odluka, odnosno da igrate za isti tim kada je u pitanju vaš razvoj na poslovnom planu, upravljanje financijama, obitelj, odgoj djece i sl. 

navike2

#POVJERENJE
Dok su privlačnost i kemija ključni za zaljubljivanje, povjerenje je imperativ svake zdrave veze. Ono je poput ljepila koje će vas držati zajedno. No, povjerenje treba graditi i stalno dodatno učvršćivati.

 

Foto via @tezzamb Instagram

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno