3 loše navike kojih se trebate riješiti za uspješnu vezu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 loše navike kojih se trebate riješiti za uspješnu vezu

Tekst:

Bonjour.ba

LJUBAV & BRAK
16.1.2020.

Baš kao što motivirajuća poruka prije važnog sastanka, čokoladica skrivena u torbici, zagrljaj prije sna ili zajednički izlet u prirodi može biti sjajan boost vaše veze i dodatno vas povezati s dečkom ili suprugom, pojedine navike mogu napraviti kontraefekt te udaljiti vas od njih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad je riječ o sitnim gestama koje čine da se druga osoba osjeća kao da nemate dovoljno razumijevanja i poštovanja za nju ili cijeli splet događaja koji potiče osjećaj tuge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga smo se bacili na istraživanje i pogledali koji je to obrazac ponašanja najčešće krivac za udaljavanje u ljubavnom odnosu. Brojni psiholozi upravo su ove 3 stvari istaknule kao vrijednosti koje bismo trebali izbjegavati u vezi. 

KRITICIZAM

Umjesto da budete oštri, pokušajte svoj kriticizam pretvoriti u određeno opažanje. Kroz par stavki pokušajte objasniti zašto ste uznemireni te cijeli razgovor pretvoriti u konstruktivni razgovor. Naravno da je poticanje rasprave o određenim temama poželjan, no, u cijelom procesu važan je stav i otvorenost koju imate prema drugoj osobi. Obrambenost i jednostrana kritika ne vode ničemu. Kada imate dvostran razgovor, pokazujete da ste oboje spremni preuzeti odgovornost za svoju radnju i da proaktivno radite na tome da idete naprijed. 

ŠALE KOJE TO ZAPRAVO NISU 

Kolutanje očima, ismijavanje pred prijateljima, zanemarivanje i instant osporavanje drugog mišljenja… Ovo ponašanje vodi do raspada odnosa jer naposljetku ne vidite ništa pozitivno u drugoj osobi i zaboravljate na sve male i velike sitnice koju drugu osobu čine super. Uz to, vaš partner polako gubi osjećaj privrženost prema vama i stvara se osjećaj manje vrijednosti. 

ŠUTNJA

Ne raspravljate se o stvarima koje vam smetaju, ne spominjete ih, jednostavno vam nije dovoljno stalo da se uopće borite da određenu naviku, situaciju ili događaj izmijenite. Čak i ne želite razgovarati u tom trenutku s partnerom. Umjesto takve reakcije, radije recite drugoj osobi da vam je potrebno neko vrijeme da razmislite o određenom događaju ili stvari koja vam smeta i dajte mu do znanja da o toj temi želite razgovarati nakon određenog perioda. Ne želite da se u vama nakuplja ljutnja koja ne ostavlja prostor za lijepe emocije. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno