IKEA objavila recept za svoje poznate mesne okruglice koje sada možete pripremiti doma - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

IKEA objavila recept za svoje poznate mesne okruglice koje sada možete pripremiti doma

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
21.4.2020.

Odlazak u IKEA trgovine ne znači samo kupovinu dekora i namještaja za dom, nego i gastro avanturu koja će razveseliti svačije nepce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, IKEA već godinama u ponudi svog restorana ima specijalitete (mesne okruglice, čokoladnu tortu) kojima je teško odoljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga je mnoge oduševila odluka brenda IKEA da recept za ovu poslasticu objavi online, kao i na svojim društvenim mrežama.

„Boravak u kući može biti težak, no, želimo pripomoći da svakome svakodnevica bude ljepša i ugodnija.", prokomentirala je Lorena Lourido, rukovoditeljica u ovoj švedskoj kompaniji i nadodala: „Bon appétit ili smaklig måltid, kako mi kažemo u Švedskoj!"
Kompletan recept donosimo u nastavku.

SASTOJCI:

500 g mljevene junetine 
250 g mljevene svinjetine 
1 glavica luka, sitno nasjeckanog 
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan 
100 g krušnih mrvica 
1 jaje 
5 žlica punomasnog mlijeka 
sol, papar

Za umak: 

40 g maslaca 
40 g glatkog brašna 
150 ml povrtnog temeljca 
150 ml goveđeg temeljca 
150 ml punomasnog vrhnja (više od 40% m.m.) 
2 žličice soja umaka 
1 žličica dijon senfa
nekoliko kapi ulja

PRIPREMA: 

Pomiješajte meso zajedno, pazeći da ne bude mrvica. Dodajte nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice i jaje te izmiješajte. Dodajte mlijeko i velikodušno začinite solju i paprom. 
Oblikujte smjesu u male okruglice. Stavite ih na čisti tanjur, pokrijte i ostavi da stoje u hladnjaku dva sata kako bi okruglice zadržale oblik tijekom pečenja. 
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad okruglice dobiju boju, stavite ih u posudu za pečenje i prekrijte. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite još 30 minuta.

Za pripremu umaka, u tavi rastopite 40 g maslaca. Dodajte 40 g običnog brašna i nastavite pržiti, neprestano miješajući 2 minute. Dodajte 150 ml povrtnog temeljca i 150 ml goveđeg temeljca te nastavite miješati. Dodajte 150 ml vrhnja, 2 žličice sojinog umaka i žličicu dijon senfa. Miješajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.
Poslužite okruglice uz kuhani krumpir ili pire. Dobar tek! 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno