5 maštovitih ideja za dekorisanje ulaznih vrata vašeg doma za blagdane - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 maštovitih ideja za dekorisanje ulaznih vrata vašeg doma za blagdane

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
9.12.2021.

Bilo da ste jedna od onih osoba koje krenu sa blagdanskim dekoracijama već krajem 11. mjeseca ili strpljivo čekate 12. mjesec, ukrašavanje interijera u blagdanskom duhu je nešto što većini instant podiže nivo serotonina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, za mnoge blagdansko ukrašavanje ne završava u interijeru, kićenje ulaznih vrata kuće ili stana je bitan korak u dekorisanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porodica i prijatelji koji vam dolaze na blagdanske ručkove ili zabave će prvi dojam o vašem domu dobiti upravo pri prvom pogledu na vaš dom, a to su ulazna vrata. Zbog toga je to idealno mjesto za dekorisanje kojim možete na prvu pružiti dobrodošlicu vašim gostima.

Zelenilo na ulazu u vaš dom

Jedan od najjednostavnijih načina da ukrasite svoj eksterijer, jeste uz pomoć zelenih grana i malih jelki, s kojim ćete kreirati elegantan i sofisticiran ulaz.

 

Tradicionalna crvena i zelena

Za ovakav izgled ćete na prvi savjet sa zelenilom, samo još dodati detalje i ornamente u crvenoj boji, te tako kreirati klasični look koji je uvijek u trendu.

Otirači za cipele

Većina domova ispred ulaznih vrata ima i otirač za cipele, a posljednjih godina vidimo veliku popularnost zabavnih otirača s natpisima. Onaj sa natpisom „Merry Christmas“ ili „Baby it's cold outside“ idealan su detalj koji će obradovati vaše goste.

 

Vijenac za vrata

Vijenac je još jedan od dodataka koji će groznicu dekorisanja učiniti posebnom. Ukoliko ne želite kupiti vijenac, svoju spretnost i kreativnost izrazite kroz izradu unikatnog vijenca za vaš dom.

 

Velika mašna na vratima

Ukoliko vijenac nije opcija za vas, a vašim vratima želite dati blagdanski sjaj, uz pomoč tila ili nekog drugog materijala, oko vrata jednostavno zavežite veeeliku mašnu za wow efekat.

* * *
Naslovna fotografija: @hlcstudio 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno