Donosimo ideje kako složiti originalnu blagdansku platu sa sirom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Donosimo ideje kako složiti originalnu blagdansku platu sa sirom

Tekst:

Arijana Bošnjak

GOURMET
18.11.2023.

Blagdanska sezona sve je bliže i ideja za originalne i brzo spremne zalogaje nikada nije dosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iz godine u godinu, u blagdansko vrijeme zasigurno razmišljate kako na unikatan i kreativan način pripremiti omiljene delicije, bilo da se radi od raskošnoj trpezi ili brzo spremnoj mezi za opušteno druženje s prijateljima.

 Svaki od tih scenarija će savršeno upotpuniti charcuterie board pripremljen na kreativan i inovativan način koji će pričati o nadolazećoj sezoni. Danas smo izdvojili nekoliko različitih načina kako da pripremite platu s omiljenim vrstama sira i vašim gostima ponudite pravo malo kulinarsko remek djelo.

Razlog zašto je ovo mnogima omiljeni način spremanja hrane, jest činjenica da zahtjeva tek nekoliko sastojaka, a pri tome nisu potrebni sati pripreme niti upaljena pećnica. Svaka od ovih plata može biti spremna u trenu, a svojim raznovrsnim okusima oduševiti i ono najistančanije nepce.

Za pripremu je dovoljno nekoliko vrsta sira. Predlažemo da kombinirate sireve raznih tekstura i tvrdoće, od slatkastih do gorkih aroma. Možete birati klasike kao što su brie, cheddar, kozji sir infuziran raznim voćnim okusima… izbor je raznovrstan i mogućnosti za kombiniranje su neograničene.

 Uz sir na platu dodajte razne vrste krekera, masline, marmeladu te razne vrsta voća koje tvori idiličan duo sa sirom.

U nastavku vam donosimo nekoliko videa s različitim idejama kako složiti platu. Možete ju začiniti s par grančica bora koji će prenijeti blagdansko raspoloženje na stol, a sir možete rezati kalupima za blagdanske kolače u oblicima poput božićnog drvca, zvijezda i sobova.

 Osim toga, sve namirnice spremne za platu možete složiti u obliku bora ili blagdanskog vijenca pa uz odlične okuse na stolu imate i dekoraciju koja će privlačiti pažnju i mirisom i izgledom.


Pogledajte više ideja kako složiti blagdansku platu

 

* * *
Naslovna fotografija: @meri_foodie81

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno