TEKST: Arijana Bošnjak

DATUM OBJAVE: 15.11.2023.

Blagdanska sezona sve je bliže i ideja za originalne i brzo spremne zalogaje nikada nije dosta.


Iz godine u godinu, u blagdansko vrijeme zasigurno razmišljate kako na unikatan i kreativan način pripremiti omiljene delicije, bilo da se radi od raskošnoj trpezi ili brzo spremnoj mezi za opušteno druženje s prijateljima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NEXT (@nextofficial)



Svaki od tih scenarija će savršeno upotpuniti charcuterie board pripremljen na kreativan i inovativan način koji će pričati o nadolazećoj sezoni. Danas smo izdvojili nekoliko različitih načina kako da pripremite platu s omiljenim vrstama sira i vašim gostima ponudite pravo malo kulinarsko remek djelo.

Razlog zašto je ovo mnogima omiljeni način spremanja hrane, jest činjenica da zahtjeva tek nekoliko sastojaka, a pri tome nisu potrebni sati pripreme niti upaljena pećnica. Svaka od ovih plata može biti spremna u trenu, a svojim raznovrsnim okusima oduševiti i ono najistančanije nepce.

Za pripremu je dovoljno nekoliko vrsta sira. Predlažemo da kombinirate sireve raznih tekstura i tvrdoće, od slatkastih do gorkih aroma. Možete birati klasike kao što su brie, cheddar, kozji sir infuziran raznim voćnim okusima… izbor je raznovrstan i mogućnosti za kombiniranje su neograničene.

 



Uz sir na platu dodajte razne vrste krekera, masline, marmeladu te razne vrsta voća koje tvori idiličan duo sa sirom.

U nastavku vam donosimo nekoliko videa s različitim idejama kako složiti platu. Možete ju začiniti s par grančica bora koji će prenijeti blagdansko raspoloženje na stol, a sir možete rezati kalupima za blagdanske kolače u oblicima poput božićnog drvca, zvijezda i sobova.

 



Osim toga, sve namirnice spremne za platu možete složiti u obliku bora ili blagdanskog vijenca pa uz odlične okuse na stolu imate i dekoraciju koja će privlačiti pažnju i mirisom i izgledom.


Pogledajte više ideja kako složiti blagdansku platu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pipers Farm (@pipersfarm)

* * *
Naslovna fotografija: @meri_foodie81


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!