I bh. dizajneri na sajmu mode u Hrvatskoj - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

I bh. dizajneri na sajmu mode u Hrvatskoj

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
23.9.2011.

Jučer predstavljen program sajma Fashion.hr Industrija    Organizatori regionalnog sajma mode Fashion.hr Industrija, koji će se održati u Zagrebu od 30. rujna do 2. listopada, predstavili su novitete predstojećeg modnog događaja te najavili rekordan broj izlagača iz Hrvatske i regije. Sajam će se održati pod pokroviteljstvom dm-a na Zagrebačkom velesajmu, a po prvi puta će okupiti i dizajnere iz susjednih zemalja. Ukupno 119 izlagača će u tri sajamska dana posjetiteljima predstaviti svoje modne kolekcije, uz bogat popratni edukativni i zabavni program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt Fashion.hr Industrija predstavio je direktor Fashion.hr koncepta, Vinko Filipić, te direktorica sajma Martina Pandžić-Skoko koja je u kratkom izlaganju predstavila izlagače, sudionike te brojne novitete u samom sadržaju sajma. 
 „Predstojeći sajam, po broju izlagača i kvaliteti ponude, uistinu nadmašuje sva naša očekivanja. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti najbolje hrvatske, ali i regionalne tvorce modne industrije. Posebno smo ponosni na najnoviju ponudu hrvatskih modnih brendova, koji su nastali kao rezultat suradnje hrvatskih dizajnera i hrvatske tekstilne industrije u okviru našeg projekta Fashion.hr Industrija. Uz mogućnost razgledavanja i povoljne kupnje modnih noviteta, pripremili smo i bogat popratni program – od edukativnih radionica i okruglih stolova do zabavnih sadržaja. Bit će to stvarno modni praznik, koji Hrvatsku metropolu pretvara u modni centar ovog dijela Europe.'' – najavila je direktorica sajma, Martina Pandžić-Skoko. 

fashion_hr_industrija_1

Jelena Pavičić-Vukičević, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba, Vinko Filipić, direktor koncepta Fashion.hr,  Marinka Akrap, članica uprave dm-a,  Martina Pandžić-Skoko, direktorica sajma Fashion.hr Industrija

Sajam Fashion.hr Industrija ove sezone poprima regionalni karakter. Tako će na nadolazećem sajmu, osim 90 domaćih izlagača, svoje kolekcije imati priliku predstaviti i 29 izlagača iz zemalja regije.
 „Nakon uspješne premijere u ožujku, regionalni predznak sajma Fashion.hr Industrija logičan je slijed događaja. Projekt je od samog starta privukao golem interes javnosti, a istovremeno je izvanredno prihvaćen i od strane struke te modne industrije. U skladu sa razvojnom strategijom cilj je, u razumnom roku, pozicionirati se kao najveći suvremeni sajam mode u ovom dijelu Europe. Općenito, nit vodilja projekta Fashion.hr Industrija jest povezati različite modne subjekte te kroz jedinstvenu sinergiju u potpunosti revitalizirati regionalnu modnu industriju te se na taj način polako ali sigurno nametnuti globalnom tržištu.'' – izjavio je Vinko Filipić, direktor koncepta Fashion.hr.

Tako će svoje modne kolekcije na sajmu će po prvi puta predstaviti i priznati dizajneri iz Bosne i Hercegovine pod okriljem Udruženja modnih djelatnika i kostimografa MODIKO - Milan Senić, Irma Saje i Vanja Ciraj (Kao Pao Shu), Lejla Hodžić, Amna Kunovac Zekić, Jasna Hadžimehmedović Bekrić, Lena Stefanović, Sanja Džeba, Ata Omerbašić, te nove mlade i talentirane članice MODIKA Edina Hadžić i brend Sheyou koji čine Adisa Vatreš, Neira Sinanbašić i Naida Begović.
Na press konferenciji predstavljen je i službeni program sajma. Osim jedinstvene ponude modnih noviteta i mogućnosti povoljne kupnje, posjetitelje i sudionike očekuje niz atraktivnih sadržaja - dnevne modne revije, projekcije modnih filmova te zanimljive kreativne radionice. Svakodnevni program uključuje i interaktivne tematske diskusije te edukativne panele u kojima će sudjelovati brojni relevantni govornici iz Hrvatske i regije - poznati dizajneri, modni urednici i kritičari, predstavnici industrije, znanosti i tržišta, između ostalih i gošće iz BIH, Ana Perić, glavna urednica prvog bh. modnog portala Modamo.info te Gordana Miladinović, stilistica i modna novinarka.


modamo.info/fhr

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno