Huawei predstavio najsuvremenije tehnologije na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

Huawei predstavio najsuvremenije tehnologije na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
7.4.2022.

U sklopu 23. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, na interaktivnom štandu kompanije Huawei predstavljene su najsuvremenije tehnologije koje nam dolaze iz ove kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Huawei Technologies kao globalni lider u području informaciono - komunikacijskih tehnologija kao i održivog razvoja i poslovanja, tehnologiju razvija u svrhu smanjenja digitalne podjele širom svijeta, a istovremeno radi na razvoju tehnologija u svrhu smanjenja karbonskog otiska. Pored dizajna ekološki prihvatljivih proizvoda, naši proizvodi i pametna rješenja imaju jasan cilj uštede energije i povećanja efikasnosti. Održivost je jedan od glavnih prioriteta i u potpunosti je integrirana u našu strategiju poslovnog razvoja. Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru smo predstavili  tzv. „green concept“, kojim želimo ukazati na to kako je moguće spojiti tehnologiju i inovacije, a pri tome imati na umu zaštitu okoliša. Zbog toga se na našem interaktivnom štandu osjećate kao da se nalazite u prirodi, a okružuju vas ekrani i tehnologija koja vam olakšava život.“, izjavio je Zećir Kasumić, direktor odjela za odnose s javnošću i komunikacije Huawei Bosna i Hercegovina.

Tokom proteklog desetljeća, Huawei je uložio značajne napore u razvoj 5G-a, te sa stručnim timovima koji su sačinjeni od sveukupno 100.000 R&D (istraživanje i razvoj) inženjera – pa su samim time stekli i lidersku poziciju na tržištu izgradnje 5G mreža.

„5G kao platforma budućnosti, u kombinaciji s drugim tehnologijama poput umjetne inteligencije, ima potencijal da promijeni industriju. Jedan primjer značaja digitalne transformacije je industrija rudarstva u kojoj su nažalost česte nesreće. 5G tehnologija pruža nove mogućnosti kojima se povećava sigurnost i efikasnost zahtjevnog rudarskog posla, a istovremeno smanjuju troškovi.“ - kazao je Kasumić.

Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice kompanije, čiji su fokus pametni telefoni, kompjuteri i tableti, drugi pametni uređaji. Huawei svakodnevno ulaže u inovacije, što dokazuju i novi pametni telefoni, kao što je Huawei Nova 9 i drugi uređaji koji su predstavljeni na ovogodišnjem sajmu.


* * *
Naslovna fotografija: Huawei PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno