Bili smo u virtualnoj posjeti Huawei inovacijskom centru u Kini i saznali sve o 5G mreži i njenim prednostima - Bonjour....

Bili smo u virtualnoj posjeti Huawei inovacijskom centru u Kini i saznali sve o 5G mreži i njenim prednostima

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
30.9.2021.

Kompanija Huawei, globalni ponuđač IKT infrastrukture i pametnih uređaja, je danas, putem virtuelne posjete Convention & Exhibition Centru u Shenzhenu, u Sarajevu predstavila neke od najnovijih tehnoloških dostignuća iz svijeta 5G mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo priliku da otkrijemo šta se krije iza magične zavjese ”high tech” svijeta i iskusimo djelić tog doživljaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O poslovanju Huawei-a u BiH, Zećir Kasumić, Rukovodilac Odjela za komunikacije i odnose s javnošću je rekao: ”Kompanija Huawei je globalni lider u polju informaciono-komunikacijskih tehnologija te smo prisutni u preko 140 zemalja širom svijeta, gdje pružamo svoje proizvode i usluge, te kontinuirano radimo na razvijanju lokalnih talenata, podršci mladima, obrazovanju i razmjeni znanja. Naš cilj je donijeti digitalizaciju svakoj osobi, domu i organizaciji u svrhu potpuno povezanog inteligentnog svijeta.“

Svi prisutni su dobili priliku virtuelno se prošetati Huawei inovacijskim centrom u Kini, iz kojeg se direktno uključio Kompocholis Konstantinos, Huawei Shenzhen, Senior Marketing Manager. 

Galileo Exhibition Hall je izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje ključne karakteristike 5G mreže i kako ona transformira svijet oko nas. Konstantinos je tokom svog obraćanja kroz konkretne primjere prikazao kako 5G mreža može olakšati posao zdravstvenih radnika, radnika u rudnicima i u mnogim drugim industrijama.

Tokom online obilaska izložbene dvorane Galileo, demonstrirane su različite tehnologije i širok raspon njihovih primjena, funkcionalnosti i virtualnih pogodnosti. 5G tehnologije izgrađene su kako bi se osigurale 10 puta veće brzine, niske latencije i masivne veze.

Kroz ovaj virtuelni tour Huawei inovacijskim centrom prikazan je napredak u robotici i revolucionarnim aplikacijama, od socijalnih, zabavnih, do poslovnih i industrijskih aplikacija i tehnologija.

Tokom druženja najavljen je i dolazak „Huawei 5G Truck“ u Sarajevo, zakazan za 25.10., koji će prisutnima pružiti sasvim novo iskustvo i doživljaj.

* * * 

Fotografije: Promo
Tekst: Promotivni članak 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno