3 praktična načina da uredite balkon iznajmljenog stana - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 praktična načina da uredite balkon iznajmljenog stana

Tekst:

Nevena Divčić

DIZAJN SAVJETI
10.4.2024.

Uređenje rentanog stana je često ogroman izazov, no uz par trikova i savjeta možete prilagoditi uređenje balkona vašim potrebama i budžetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dok god boravimo u iznajmljenom stanu, želimo da svaki njegov djelić odiše našim karakterom i stvarima u kojim uživamo. Na ova tri jednostavna načina brzo i efektno možete napraviti ugođaj na svom balkonu tako da on postane vaš omiljeni prostor u ljetnim danima.

Biljke

Već smo nekoliko puta govorili o biljkama koje je lako održavati i koje mogu doprinijeti vašem ugođaju u stanu. One su odlična opcija i kada je riječ o balkonima. Iako nećete moći dekorisati zidove ili plafon bez odobrenja svog stanodavca, postoji mnogo načina da na svom balkonu napravite mali vrt, bez rizika od ikakvih oštećenja. Veće biljke postavite na pod ili ih podignite na odgovarajuće komade namještaja.

 Police i prostor za jutarnju kafu


Kada govorimo o namještaju na balkonu, nemamo mnogo opcija, ali je tu sve osnovno što nam je potrebno za odmor. Ako vam to veličina balkona omogućava izaberite manji stol i jednu ili dvije stolice po vašem ukusu. Pored toga, odlična opcija su manje police koje možete ukrasiti biljkama i upotpuniti detaljima koji bude lijepe uspomene. 

 Jastuci i boje


Iako svi ne biramo najradije jarke nijanse i upadljive dezene, tkanine bilo koje vrste će donijeti finalni pečat i komfor na vaš balkon. Stolice upotpunite jastucima, ukrasite stol ili, ako vam to prostor omogućava, odaberite prozračne i lagane zavjese ili trsku koja će vas zaštiti od sunca. Namještaj od trske će u svakom slučaju biti odličan izbor za uređenje balkona.

 

 ***
Naslovna fotografija: @turchina_home

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno