Hijaluronska kiselina: Što trebate znati o moćnom sastojku za mladolik izgled kože - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Hijaluronska kiselina: Što trebate znati o moćnom sastojku za mladolik izgled kože

Tekst:

Ana Rotim

BEAUTY SAVJETI
3.3.2023.

Hijaluronska kiselina jedan je od najpoznatijih sastojaka za održavanje vlažnosti i elastičnosti kože. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Moćna molekula, mnogima poznata i pod nazivima hijaluronan ili hijaluronat, djeluje učinkovito na površini kože tako što ju osvježava i pripomaže da ona izgleda mladoliko. Riječ je o sastojku koji nježno djeluje, a pritom ne izaziva iritacije zbog čega je idealan za svaki tip kože. 

Zbog blagog djelovanja na površini kože, hijaluronska kiselina posljednjih godina dobila je titulu jedne od najpoželjnijih farmaceutskih sastojaka u kozmetici i svakodnevnoj kućnoj njezi. 

 Kako koristiti hijaluronsku kiselinu?

Hijaluronska kiselina sastojak je koji se koristi u estetskoj kozmetici injektiranjem hijaluronskih filera kako bi se povećala vlažnost te koži vratila čvrstoća i volumen. No, u svakodnevnoj njezi primjena je nešto drugačija. Ovaj veoma moćan sastojak u njezi kože možete koristiti tijekom jutarnje i noćne rutine, no ako je riječ o izrazito suhoj i dehidriranoj koži hijaluronsku kiselinu možete koristiti i više puta dnevno.

S kojim sastojcima možemo miješati hijaluronsku kiselinu?

Hijaluronska kiselina je sastojak koji se veoma dobro ponaša u kombinaciji s ostalim jačim kiselinama poput retinola i vitamina C. Dapače, beauty stručnjaci savjetuju da u svoju rutinu uvrstite hijaluronsku kiselinu kako biste smanjili iritacije koje mogu prouzrokovati drugi sastojci. 

U kojem dobu je najbolje početi koristiti hijaluronsku kiselinu u njezi kože?

Iako nema strogog pravila kada je riječ o površinskoj njezi kože, ovaj sastojak ipak bi najbolje bilo koristiti tijekom dvadesete godine ili pak kada prijetimo da je našoj koži potrebna dodatna doza hidratacije.

 

* * *
Naslovna fotografija: @sassadeo 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno