Pjesma dana: Helem Nejse i Marko Louis u novom singlu „Biraj riječi“ pozivaju na borbu protiv govora mržnje

EVENT
7.11.2019.

S ciljem promocije suživota, tolerancije i različitosti, tri UN organizacije – UNICEF, UNDP i UNESCO – pokrenule su kampanju „Biraj riječi“ u okviru projekta “Dijalog za budućnost“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u samom početku podržali su je mladi umjetnici, članovi benda Helem Nejse, koji su danas na svojim službenim kanalima objavili pjesmu istog naziva te tako ozvaničili početak kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tu svrhu dizajnirana je i interaktivna web stranica birajrijeci.ba na kojoj posjetitelji mogu predlagati pozitivne riječi, od kojih će početkom narednog mjeseca kreativni momci iz benda Helem Nejse napraviti još jednu pjesmu koja promovira lijepe riječi i dijalog, nasuprot govoru mržnje.

GLAZBA KAO SNAŽAN ALAT ZA DRUŠTVENE PROMJENE

Glazba je oduvijek bila platforma na kojoj se susreću različitosti, prostor u kojem nema mjesta za predrasude. Kao takva, ona je u stanju donijeti istinsku promjenu, uticati na ljude i potaknuti ih na pozitivnu akciju.

Sličnim receptom vodio se i sarajevski bend Helem nejse i beogradski glazbenik Marko Luis koji su zajednički napisali i snimili pjesmu “Biraj riječi“, koja je već u najavi izazvala ogromno interesiranje publike i medija. Već provjeren i dokazano dobar te uspješan duet ponovo je oduševio i na najbolji mogući način iznio samu bit projekta “Dijalog za budućnost“. Suživot, prijateljstvo i tolerancija na djelu.

Ovom pjesmom šalju snažnu i bitnu poruku da je u vremenu individualizma potrebno biti društveno odgovoran i angažiran. Pjesmu prati i zanimljiv spot čiju produkciju potpisuje agencija Via Media, a poslušati ju možete klikom na ikonu play ispod.

S obzirom na to da će u drugoj fazi kampanje ista ekipa napraviti novu “freestyle“ pjesmu od riječi koje vi predložite, posjetite web stranicu birajrijeci.ba, suprotstavite se govoru mržnje i lijepom riječju postanite autori nove pjesme koju će izvoditi jedan od popularnijih bh. bendova.

EVENT , 7.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno