Ove modele haljina ćemo nositi na proljeće/ljeto 2022. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ove modele haljina ćemo nositi na proljeće/ljeto 2022.

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
8.1.2022.

Ako je suditi po revijama i dizajnerskim kolekcijama za proljeće/ljeto ove godine, onda je pred nama jedna vesela, opuštena i originalna godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo ideje i inspiraciju za odijevanje u 2022. pronalazimo kod dizajnera, koji na neki način diktiraju trendove, a uz njih su nam inspiracija i modne insajderice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji komadi za proljeće i ljeto su haljine, tako će biti i ove, te smo istražili koje modela haljina ćemo nositi ove godine.

Lepršavi materijali

Ne iznenađuje da su nam haljine od laganih materijala koji se kreću zajedno s našim pokretima na prvom mjestu. Ovo su najpoželjniji modeli, a možete se igrati s različitim materijalima ili haljinama sa dodacima poput resa.

 

Inspiracija iz 60ih

Pozitivna atmosfera je pred nama, a dizajneri su motiv pronašli u slobodi žena iz 60ih, kada su žene konačno mogle oblačiti šta žele poput mini suknji, ali i mini dužine haljina.

 

Inspiracija iz 70ih

Kao što je ovaj trend bio zastupljen i u prošloj godini, pratit će nas i u ovoj u vidu psihodeličnih printova na haljinama.

 

Bijelo, bijelo, bijelo

Za tople dane ćemo najradije birati materijale u bijeloj boji, a haljine u boji posebno one po uzoru na vjenčanice će definitivno biti 'in' ove sezone.

* * *
Naslovna fotografija: @thestylestalkercom
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno