Hair talk: 3 prirodna ulja uz koje će kovrčava kosa dobiti wow izgled - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Hair talk: 3 prirodna ulja uz koje će kovrčava kosa dobiti wow izgled

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
24.3.2023.

Kovrčava kosa katkad zahtijeva više pažnje, posebnu svakodnevnu njegu i nešto drugačiji tretman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako beauty stručnjaci ističu, kovrčava vlas sklona je petljanju te lakše puca, stoga je vrlo važno pratiti koje proizvode koristimo za njegu kose. Uz kvalitetne beauty proizvode, dermatolozi ali i svjetski frizeri ističu važnost i moć prirodnih maski za kosu koje će regenerirati vlasište, nahraniti kosu te učiniti da izgleda mekano i sjajno. 

Prirodna ulja imaju bitnu ulogu u njezi kose, posebice kada je riječ o kovrčavoj kosi. Naime, osim što će kovrče izgledati urednije, prirodna ulja pomoći će kod otpetljavanja kose. 


Foto: Pexels


Ulje argana 

Ulje koje se u svijetu najčešće koristi kao regenerator beauty stručnjaci ističu kao jedan od najkvalitetnijih načina da oporavite kosu. Naime, korištenjem tjedne maske od argana vlas će postati mekša te smanjit ćete izazove s petljanjem kose. 

 Kokosovo ulje

Ulje kokosa prodire duboko u folikulu dlake te ju tako čini jačom i elastičnom. Stručnjaci savjetuju da ulje kokosa koristite kao masku prije pranja kose, a kako biste vidjeli efikasne rezultate ovu masku ostavite najmanje trideset minuta da djeluje. 

 Ulje sjemenki grožđa

Jedno od najefikasnijih ulja za njegu kovrčave kose je ulje sjemenki grožđa. Naime, riječ je o ulju koje regenerira oštećenu vlas, pomaže kod gubitka kose te rješava izazove petljanja kose. U svijetu ljepote ovo ulje se često koristi i za njegu tjemena jer djeluje hidratizirajuće te ne izaziva iritacije na vlasištu.

 

* * *
Naslovna fotografija: @estheracebo 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno