TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 13.12.2020.
2020. godina donijela je pred nas brojne izazove, a jedna obitelj iz Travnika, ostanak doma, mamine recepte te vještinu u kreiranju upečatljivih fotografija iskoristila je kako bi pokrenula kulinarski projekt Grain Bakery.
Uz kreiranje menija čija su zvijezde krofne, ali i brojne druge slastice, pokrenuli su vlastitu Facebook i Instagram stranicu te svoje ukusne poslastice koje i kroz fotografije mame na kušanje, odlučili prodavati online.
Fokus je stavljen na domaću recepturu i kvalitetu namirnica uz koje će uživanje u svakom zalogaju postati mali gourmet trenutak, bez obzira gdje se nalazite. Uz američke krofne koje kradu pozornost, u ponudi imaju razne vrste keksa poput argentinskog alfajores keksa s mliječnom karamelom, miso keksa sa puterom od badema, ali i američkih keksa sa komadićima čokolade, tortu od mrkve i još puno toga!
Dovoljno je da iz njihove ponude odaberete slatkiš koji želite isprobati, uz koji želite upotpuniti kućna druženje ili blagdanski stol, kontaktirate ih putem društvenih mreža, a preuzeti ih možete svaki dan u Travniku i Novom Travniku, a dostavljaju i u Vitez.
U nastavku donosimo neke od poslastica koje nastaju u kućnoj radionici Grain Bakery, a više detalja saznajte na njihovom službenom Facebook i Instagram profilu.
***
Foto: Dario Šišul
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Adelisa Mašić
Kad temperature porastu, jutarnji obroci koji su lagani, svježi i brzo gotovi postaju naš prvi izbor.
Upravo zato donosimo tri ideje za tost koje izgledaju podjednako lijepo koliko su i ukusne – idealne za ljetni doručak ili kasni brunch.
Prva ideja je french toast sa svježim jagodama. Mekan hljeb umočen u smjesu s jajima i lagano zapečen, uz dodatak kremastog namaza i svježeg voća – jednostavan, ali efektan početak dana.
Druga varijanta je bruschetta s avokadom i sirom. Baget, zreli avokado i otopljeni sir čine ukusnu kombinaciju, a možeš dodati i nekoliko kapi limuna za dodatnu svježinu.
Treća opcija je banana tost – klasik koji se lako prilagođava. Uz kikiriki puter, banane i dodatke poput bobičastog voća, cimeta ili kašike jogurta, postaje doručak kojem se rado vraćamo.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Naslovna fotografija: @anna_dorzh
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!