Pripremate gourmet avanturu za prijatelje? Evo ideja kako dekorirati stol. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pripremate gourmet avanturu za prijatelje? Evo ideja kako dekorirati stol.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
21.10.2023.

Okupljanje oko stola za objed donosi posebnu radost koju, uz druženje i razgovor, uvijek prate i male kulinarske delicije nastale u toplini vašega doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrana zaista ima moć da zbližava ljude i iako će svi cijeniti i sam vaš trud da napravite neodoljivo ukusna jela, nemojte zanemariti ni dekoriranje stola. Možete ga transformirati u pravo umjetničko djelo koje priča o gostoprimstvu i tako stvoriti malu oazu za stvaranje trajnih uspomena.

 Uz ovih par detalja možete stvoriti toplu i privlačnu atmosferu koja će pojačati radost okupljanja oko blagovaonskog stola. Počnite s čistom i urednom površinom koju ćete poput praznog platna oslikati svojim omiljenim bojama. Bilo da se radi o opuštenom brunchu ili formalnoj večeri, uz male i promišljene dodatke u trenu ćete imati stol koji izgleda kao da ga je uredio profesionalni dizajner interijera.


Odredite temu

Stol možete urediti tematski i uz par detalja ispričati posebnu priču. Maleni ukrasi poput tikvica, lišća (umjetnog ili pravog) te zagasitih tonova zelene, narančaste i smeđe, savršeno će prenijeti duh jesenske sezone u vaš dom. Ako niste fan ove sezone, možete kao temu jednostavno predstaviti ljepotu tradicionalnosti kroz oslikano posuđe, birati monokromatski minimalizam ili chic otkačeno šarenilo koje ispoljava vaš zaigrani karakter.

 Svijeće

Nježna svjetlost svijeća unijet će dašak topline u ovo gourmet druženje i učiniti da se gosti osjećaju opuštenije i smirenije. Izbjegavajte one s intenzivnim mirisom, jer ćete željeti da tim stolom vladaju samo opojni mirisi vašeg kulinarskog umijeća.

 Vaze s cvijećem

Bez obzira na vrijeme vani, u svoj dom ćete unijeti dašak proljetnog šarenila kroz cvijeće u vazi. Bilo da se radi o velikom centralnom ukrasu ili o mnoštvu mini vaza i buketa preko čitavog stola, sigurni smo da će donijeti živost svojim bojama, potaknuti apetit, ali i biti pokretač ugodnog razgovora.

 Ubrusi

S prstenom za ubrus ili jednostavno presavijeni i složeni na tanjur, monokromatske varijante, one sa šarenim geometrijskim uzorcima ili one koje oslikavaju mala umjetnička djela, što god birali, ubrusi će zasigurno unijeti dinamiku na stol.

 

* * *
Naslovna fotografija: @gertrudmb

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno