Kako uz pomoć AI imati glatku kožu i do 12 mjeseci? Bezbolno, brzo i učinkovito! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako uz pomoć AI imati glatku kožu i do 12 mjeseci? Bezbolno, brzo i učinkovito!

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BEAUTY SAVJETI
3.8.2023.

Sezona je godišnjih odmora! Dok odbrojavamo dane i sate do polaska na željenu destinaciju u glavi pravimo odjevne kombinacije i trudimo se da što više stvari prekrižimo sa TO DO liste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Većini, prva stavka je priprema kože koju ne smijemo preskočiti! Piling, hidratacija i depilacija ključne su riječi. Spa veče kod kuće odličan je način da se opustimo, ali i izvršimo finalne pripreme za odmor.

Ono što želimo postići je idealno glatka koža, bez iritacija i uraslih dlačica, spremna za lepršave haljinice, omiljene bermude i neizostavne kupaće kostime. Kako to postići? Zvuči kao zadatak za umjetnu inteligenciju! Umjesto savjeta koji nam može dati ChatGpt, Philips uz pomoć AI-a nudi konkretne odgovore i rješenja i to zahvaljujući novoj generaciji Philips Lumea uređaja!   

 Nova Lumea serija S9900 sada posjeduje ekskluzivne SkinAI funkcije u Lumea IPL aplikaciji. Da, Lumea koristi umjetnu inteligenciju kako bi analizirala stanje naše kože i vodi nas kroz praćenje napretka tretmana. Skin Selfie Analyzer koji očitava stanje kože i nudi savjete za njegu, Audio Flash Counter koji nas u realnom vremenu vodi kroz područja koja je potrebno tretirati te Analizator dlačica koji prati smanjenje dlačica između tretmana.

Ukoliko slučajno neko još ne zna šta je Philips Lumea, radi se o uređaju koji je namijenjen za uklanjanje dlaka uz IPL (Intense Pulsed Light). To je tehnologija koja koristi svjetlosne impulse kako bi se usmjerila na pigment u dlačicama. Lumea IPL djeluje na korijen dlačica te sprječava ponovni rast dlačice unutar folikula. Philips Lumea je napravljena da traje, ima 450.000 svjetlosnih impulsa, što je ekvivalent za 39 godina korištenja.

 Idealno glatka koža bez iritacija
 

Philips Lumea IPL uređaji izdvajaju se po tome što u vrlo kratkom vremenu trajno uklanjaju dlačice i to do 12 mjeseci, a rezultat je glatka, meka i sjajna koža! Ono što je najbolje je to što je cijeli postupak brz i bezbolan, a radite ga kod kuće. Ono o čemu moramo voditi računa je da tretirane dijelove tijela ne izlažemo suncu 24 sata nakon tretmana, a preporuke je prvih 48 sati tretirana područja pokriti prilikom izlaska na sunce ili upotrebljavati zaštitnu kremu s faktorom 50.

 Zahvaljujući Lumea uređaju ljeto će nam postati još draže, uz nastavke za lice, pazuhe, tijelo i bikini zonu, savršeno glatka koža je zagarantirana. Nakon svega tri ciklusa tretmana na nogama se vidi i do 92% manje dlačica. Ukoliko Lumea uređaj planirate testirati neposredno pred odmor ne morate se plašiti negativnih posljedica jer je vrlo jednostavna za upotrebu. Potrebno je prvo obrijati ili izdepilirati dlačice, izabrati nastavak za željeno područje koje želite tretirati, prisloniti Lumeu tijelu pod uglom od 90 stepeni, nakon čega nastupa SenseIQ tehnologija. Riječ je o personalizovanom pristupu uklanjanja dlačica koji prepoznaje vaš tip kože, i na temelju analize određuje idealan intenzitet tretmana, od ponuđenih pet, tako da nema straha od iritacija.

 

Aplikacija kao podsjetnik
 

Prva četiri tretmana se rade u razmaku od dvije sedmice, nakon čega se tretmani rade svake četiri sedmice, no kako ne biste zaboravili to sve najbolje je instalirati Philips Lumea IPL aplikaciju koja će biti sjajan vodič tokom cijelog postupka. Aplikacija vas obavještava kada je vrijeme za sljedeći tretman, te prati cijeli napredak od početka do kraja. Rezultati nakon trećeg ciklusa korištenja su zaista impresivni. Osim što su dlačice gotovo u potpunosti neprimjetne, koža poprima svilenkasti izgled, izrazito je meka i njegovana.

 Dan smo bliži do odmora, ali i odluke da se zauvijek riješimo neželjenih dlačica, spremno uskočimo u ljetnu odjeću, nanesemo kremu za zaštitu od sunca i uživamo! Iskoriste preostale ljetne dane što više možete i napunite baterije za sve obaveze koje dolaze.

***
Foto: Philips Lumea Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci