Imate više od 30 godina? Evo što Gen Z misli da više ne biste trebali nositi. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Imate više od 30 godina? Evo što Gen Z misli da više ne biste trebali nositi.

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
15.6.2024.

Već smo se svi naviknuli na brze izmjene trendova koje se dešavaju gotovo preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Možemo reći da i sami brendovi i dizajneri pomno osluškuju što se traži, a sudeći po trendovima, najviše slušaju Gen Z modne insajdere koji prilagođavaju modnu scenu sebi prema vlastitim preferencijama.

 Gen Z je trenutno generacija koja poprilično dobro vlada modnim labirintima i nosi komade na svoj casual i nekonvencionalan način. Iako mi u Bonjour.ba uvijek potičemo individualnost i nošenje komada u kojima se osjećate najbolje, nismo mogli odoljeti, a da ne zavirimo u neke Gen Z modne zakone i vidimo što bi to bilo interesantno primijeniti i na vlastiti stil odijevanja.

Evo nekoliko ključnih komada odjeće koje bi trebali izbjegavati prema mišljenju Gen Z generacije.


Kratke čarape su veliki No, no!

U svijetu gdje su izrazi individualnosti i udobnosti sve važniji, kratke čarape nisu više u modi. Gen Z generacija preferira čarape koje su dovoljno dugačke da se mogu vidjeti iznad obuće i ne koriste sitne „trikove“ kako bi prikrivali određene odjevne komade.


Gen Z kaže Da!

 

Foto: @emilisindlev

Foto: @emilisindlevSkinny jeans su također prošlost ako pitamo Gen Z

Dok su skinny jeans nekada bili nezaobilazan komad u garderobi mnogih, Gen Z sve više preferiraju opuštenije krojeve poput mom jeansa ili widestraight leg modela. Ovi krojevi pružaju veću slobodu pokreta i udobnost, što je ključno za aktivni životni stil mnogih pripadnika ove generacije.


Gen Z kaže Da!


Foto: @anoukyveVeliko NE i za hlače visokog struka

Dok su hlače visokog struka bile popularne u prošlosti, Gen Z se okreće hlačama s nižim strukom. Ovaj trend naglašava opušteniji i suvremeniji izgled, prilagođen za svakodnevnu upotrebu.


Gen Z kaže Da!

 Kratke i ukrojene blejzere ostavljamo u ormaru

Dok su nekada fitted blejzeri bili ključan komad u poslovnom svijetu, Gen Z generacija preferira opuštenije krojeve pa oversized blejzeri postaju sve popularniji jer kombiniraju udobnost s modernim izgledom.


Gen Z kaže Da!

 "French tuck" odlazi u zaborav

Iako je "French tuck" (samo jedan dio košulje presavijen ili ubačen ispod pojasa hlača) nekoć bio popularan način stiliziranja košulja, Gen Z generacija sve više teži jednostavnijim i opuštenijim stilovima. Stoga, ova tehnika postaje manje popularna, a košulje se često nose izvan hlača bez ikakvog presavijanja.


Gen Z kaže Da!

 Pratite li trendove i želite prilagoditi svoj stil prema promjenama koje uvode nove generacije poput Gen Z, ovo je nekoliko savjeta koje lako možete primijeniti i na vaš modni izričaj.

Možda u ovim detaljima i njihovim novim pravilima zaista ima nešto, možda je pak samo stvar različitih perspektiva (naša je takva da odmah znamo će se biti zaista teško odreći french tuck trika s košuljama i već znamo koje Gen Z pravilo ćemo prvo prekršiti).

U svakom slučaju, sada kada znate njihova pravila odijevanja, lakše ćete odlučiti što biste promijenili ili zadržali u vašem stilu.

* * *
Naslovna fotografija: @mariehindkaer

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno