TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 18.12.2017.
Ukoliko ste u listu zemalja koje ste posjetili upisali i Češku, onda ste sigurno uživali i u ovoj njihovoj slatkoj deliciji, cilindričnom pecivu koje se najčešće priprema na ulicama njihovih gradova.
Trdelnik se sprema tako što se tijesto omota oko štapa koji se vrti iznad otvorenog plamena, a nakon pečenja se posipa šećerom, cimetom i lješnjakom. Nakon toga slijedi punjenje. O da! Dodatnu slatkoću tijesto dobiva punjenjima od čokolade, šlaga, sladoleda ili nečega sasvim drugog. Ovu slatku bombu sada možete isprobati i u Sarajevu, točnije na adresi Saraci 3 u Sarajevu i saznati zašto je stekao toliku popularnost u češkoj kuhinji. Naša preporuka je da isprobate sva slatka punjenja i začinite si ove blagdanske dane koji stižu!
Foto: Pinterest
TEKST: Dragana Rauš
Nova gastro tačka na Trgu slobode, stvorena je za one koji znaju cijeniti hranu koja je jednako ugodna za oko i za nepce, vino koje se bira s polica od poda do plafona i koktele zbog kojih će ti svaki izlazak sa drugaricama biti kao scena iz serije Sex and the City.
Jer ponekad je samo novo mjesto dovoljno da ponovo zavoliš grad u kojem si godinama.
Ovdje je sve u detalju, od teksture burrate na pizzi do wagyu sushija koji ne očekuješ u srcu Tuzle. Svaki tanjir je mala priča za sebe, a svaka fotografija uhvati djelić ambijenta koji podsjeća na privatnu vinsku sobu u kojoj bi rado da izgubiš pojam o vremenu.
Petkom se svjetla priguše, bend zasvira, a Trg slobode pretvori se u savršeno mjesto za afterwork druženje koje se lako oduži do kasno.
Don Papa je za one koji vole spoj elegancije i spontanosti. Za one koji cijene dobru kuhinju, ali i dobru priču.
FOTO: @the_maya_b
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!