Jahorina: Zavirili smo u novi gourmet kutak sa idiličnim pogledom na ski stazu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jahorina: Zavirili smo u novi gourmet kutak sa idiličnim pogledom na ski stazu

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
25.1.2023.

Početkom godine, u podnožju jedne od najatraktivnijih staza na Jahorini, otvorena je GALERIA, novi gourmet kutak koji nudi i četiri luksuzna apartmana sa privatnim saunama i idiličnim pogledom na ski stazu Poljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bonjour.ba otkrili su da je GALERIA novi planinski koncept gdje se pronalaze svi oni koji žele osjetiti hedonistički duh u srcu skijališta.

 

Foto: Galeria

 

Neki od poznatih kuhara regiona osmislili su novu gastronomsku kartu ispisanu inventivnim kreacijama koje miješaju lokalne recepte i žongliraju sa savremenim okusima.Foto: Galeria

 

Foto: Galeria

 

Također, naglasili su da za gostoprimstvo je zaslužan cijeli tim koji je nekoliko godina vrijedno radio na kreiranju ideje koja spaja izuzetan dizajn i vrhunsko kulinarstvo. Interijer restorana, gotovo u potpunosti je napravljen od drveta u boji hrasta i oraha sa nekoliko kamina i spacifičnim detaljima, stvarajući prijatan ambijent.

 

Foto: Galeria

Foto: Galeria

 

Uređenje eksterijera i enterijera, skladno spaja tradiciju i modernost za ugodnu i profinjenu atmosferu. S arhitektonskog stanovišta objekat je minimalistički dizajniran, nenamtljiv i prozračan u prizemlju i prvom spratu, tačnije u dijelu restorana, dok su viši spratovi, apartmanskog dijela skriveni iza vertikalnih drvenastih panela.


Foto: Galeria

Foto: Galeria

 

Apartmani od 100m2 do čak 200m2 su u potpunosti prilagođeni estetikom i funkcijom posjetiocima koji žele maksimalan luksuz i komfor. Unutar manjih apartmana nalazi se privatna sauna, 3 spavaće sobe, 2 kupatila i zajednički prostor dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije. Kamin sa jedne strane, a pogled na planinsku idilu sa druge strane, dvije su ključne tačke u prostoru gdje odmor na ovako jedinstvenoj lokaciji zaista kreira neke od najljepših uspomena.

 

Foto: Galeria

Foto: Galeria

 

Gosti najvećeg apartmana uživaju u besprijekorno osmišljenom spa kutku u kojem se nalazi i prostor za relaksaciju, kino sala i još par pažljivo biranih sadržaja.Foto: Galeria

 


Foto: Galeria
 

Foto: Galeria

 

Poseban segmenat priče svakako je namještaj poznatih svjetskih dizajnera koje predstavljaju brendovi poput: Prostoria, Artisan, Calligaris...

Iza koncepta i arhitektonskog izražaja stoji arhitektica i dizajnerica enterijera, Mersiha Karić, kojoj je idejno rješenje 2019. godine bilo zadatak, a danas je realnost koja koja je izvedena identično onome što je osmišljeno prije čak 4 godine.


Foto: Galeria

 

'Izazov je pokretač kreativne energije, a kreiranje koncepta - GALERIA luxury home-spa i ski restaurant - bio je predivan, ali izrazito i posvećen put od ideje do realizacije.',- izjavila je za Bonjour.ba, arhitektica Mersiha.Foto: Galeria

Foto: Galeria

Foto: Galeria

Foto: Galeria

***

Naslovna fotografija: Galeria

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno