TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 22.2.2019.

Za savršen završetak radnog tjedna sve što nam treba jeste drago društvo i ukusna slastica, a ove palačinke instant će potaknuti sjajno raspoloženje. Već sam miris palačinki koji seže iz kuhinje budi najslađe uspomene, a mali zaokret prepoznatljivom receptu dat ćete upravo uz gin tonic. Nježno gorkasti okus gin tonica razlog je što, ovisno od sezone, on dobiva epitet omiljenog zimskog ili ljetno

Za savršen završetak radnog tjedna sve što nam treba jeste drago društvo i ukusna slastica, a ove palačinke instant će potaknuti sjajno raspoloženje. Već sam miris palačinki koji seže iz kuhinje budi najslađe uspomene, a mali zaokret prepoznatljivom receptu dat ćete upravo uz gin tonic. Nježno gorkasti okus gin tonica razlog je što, ovisno od sezone, on dobiva epitet omiljenog zimskog ili ljetnog pića. Zimu smo proveli uz čaj od gin tonica, a vikend ćemo dočekati uz palačinke s omiljenim pićem.
Krenite s pripremom, pozovite prijateljice i uživajte u prekrasnoj večeri u udobnosti doma.

SASTOJCI: 

Za sirup:
250 ml gin tonica
2 žlice šećera
1 limun

Za smjesu za palačinke:
200g glatkog brašna
1 jaje
2 žlice šećera
250 ml gin tonica


PRIPREMA:

Prvo krenite s pripremom sirupa. U tavu ulijte gin tonic, sok od šećera i limuna te na laganoj temperaturi zagrijavajte nekoliko minuta dok smjesa ne postane sirupasta. Uklonite s vatre.
Zatim stavite brašno, jaje, šećer i prstohvat soli u zdjelu, ulijte gin tonic i miješajte dok smjesa ne postane glatka i ujednačena. Manju količinu te smjese ulijte u tavu na srednju temperaturu i pržite jednu do dvije minute sa svake strane. Ponovite s preostalim tijestom. Poslužite sa sirupom i dodacima po vašem ukusu (malinama, borovnicama…).



***
Recept via bbcgoodfood.com
Foto: @foxholespirits


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!