Flamingov cvijet: Biljka prekrasnih latica koja ne zahtijeva pretjeranu brigu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Flamingov cvijet: Biljka prekrasnih latica koja ne zahtijeva pretjeranu brigu

Tekst:

Ana Rotim

DIZAJN SAVJETI
6.8.2022.

Anturij ili flamingov cvijet, biljka je upečatljive boje i latica srcolikog izgleda koja plijeni pažnju gdje god da se nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova čarobna biljka, koja svoje korijene vuče iz Srednje i Južne Amerike osim što je prekrasnog izgleda strastvene kolekcionare biljaka, ali i one koji to tek žele postati oduševit će činjenicom da ne zahtijeva pretjeranu brigu. Naime, flamingov cvijet zahtjeva umjerenu svjetlost a to znači da ju je najbolje držati gdje ima neizravnu svjetlost te obavezno izbjegavati direktnu svjetlost. U skladu s tim ukoliko ju čuvate na previse tamnom mjestu cvast će nešto sporije. 

 S obzirom da se radi o biljci koja iznimno uživa u vlažnom tlu možete ju smjestiti i u kupaonicu. Tijekom zimskih dana potrebno ju je zalijevati jednom tjedno dok za vrijeme sunčane sezone zalijevajte ju nešto češće. Uz prepoznatljive latice i sjajne listove flamingov cvijet obogatit će svaki kutak vašeg doma, a sukladno činjenici da se veoma lako njeguje možda je pravo vrijeme da investirate upravo u ovu biljku. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @charlottebernal

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno