TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 9.2.2021.
Vinarija Edi Simčić je među strastvenim zaljubljenicima u vina vrlo poznato ime.
Riječ je o brendu iz Slovenije koji vodi beskompromisnu filozofiju o proizvodnji biodinamičkih vina i iza kojeg stoje otac i sin, Edi i njegov Aleks, prateći dugogodišnju obiteljsku tradiciju.
Njihov vinograd smješten je u Goriškim brdima, a njihova vina, svojim okusom i aromom nalaze put do brojnih vrhunskih restorana, ali i domova. Upravo je Aleks bio predavač na vinskoj radionici održanoj u subotu u Sarajevu koju je organizirala kompanija Fina Vina d.o.o. „Kad priroda govori – Edi Simčič sluša“ je poruka vinarije. U subotu smo se uvjerili da je itekako slušaju probavajući njihova vina.
Večer je započela sa Giocatom – pjenušcem dobrodošlice (o.a. Đokato na talijanskom jeziku predstavlja igru mačaka – razigranost), a sudeći po samoj atmosferi koja je vladala, sve je navodilo da ćemo se dobro zabaviti i naučiti nešto novo.
Nakon uvodnog dijela od strane Jovane Musić, direktorice HUB387 i Amira Beširevića, direktora Fina Vina d.o.o., riječ je preuzeo Aleks Simčič koji je, slobodno možemo reći, majstorski odradio posao mentora i edukatora.
Nizali su se vinski dragulji, a Aleks nas je vješto uvodio u svoj svijet. Objasnio je Terroir Brda, gdje je sudar klima - mediteranske (3km zračne linije do mora), u zapadnom dijelu su Dolomiti, a u sjevernom smjeru Alpe, što stvara idealne uvjete i već nekoliko godina je pod svjetskom lupom vinske industrije.
Publika je imala pregršt pitanja i neka su bila vrlo zahtjevna, no, Aleks je pohvalio uključenost publike, kao i znanje.
U knjizi Hugh Johnsona –1001 wines you must try before you die, Sauvignon vinarije Edi Simčič je zauzeo svoje mjesto. Autor je sa svojom preporukom bio potpuno u pravu – požurite i probajte i vi, prije nego bude prekasno.
Nakon oficijelnog, edukativnog dijela, gosti radionice su imali priliku nastaviti druženje u lounge dijelu HUB387. Organizatori poručuju #staytuned jer uskoro pripremaju još mnoštvo događaja koje ćete željeti upisati u vaš planer.
TEKST: Ada Ćeremida
Za ljubitelje doručka, ovo je lokacija koja spaja omiljene klasike i uzbudljive novitete.
NYC Bagel, na adresi Kranjčevićeva 19, već je dugo sinonim za autentičan i ukusan doručak. Njihova ponuda bagela pravi je magnet za sve koji vole jednostavne, ali bogate okuse od klasičnih kombinacija do specijalnih varijanti koje osvajaju na prvi zalogaj.
Njihov najprodavaniji Manhattan Bagel i dalje je neizostavan favorit mnogih gostiju.
Ambijent mjesta upotpunjuje prostrana i sunčana terasa, idealna za jutarnje okupljanje, bilo da ste u žurbi ili želite opušteno započeti dan. NYC Bagel je stoga postao nezaobilazna destinacija za sve koji žele uživati u vrhunskom doručku u srcu Sarajeva.
Nedavno su na meni dodali i nekoliko noviteta, među kojima posebno ističemo brownie, savršeno sočan i sladak, kao i osvježavajuću ledenu kafu koja idealno prati njihove specijalitete.
Ova kombinacija donosi svježinu i raznolikost u već omiljeni koncept doručka.
Ako još niste posjetili ovaj kutak u Sarajevu, sada je pravo vrijeme da otkrijete zašto su njihovi bageli i noviteti postali omiljeni izbor mnogih.
Foto: Bonjour.ba produkcija
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!