Zavirili smo na vinsku radionicu u Sarajevu s Aleksom Simčićem koju je organizirala kompanija Fina Vina - Bonjour.ba - b...

Zavirili smo na vinsku radionicu u Sarajevu s Aleksom Simčićem koju je organizirala kompanija Fina Vina

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
9.2.2021.

Vinarija Edi Simčić je među strastvenim zaljubljenicima u vina vrlo poznato ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o brendu iz Slovenije koji vodi beskompromisnu filozofiju o proizvodnji biodinamičkih vina i iza kojeg stoje otac i sin, Edi i njegov Aleks, prateći dugogodišnju obiteljsku tradiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov vinograd smješten je u Goriškim brdima, a njihova vina, svojim okusom i aromom nalaze put do brojnih vrhunskih restorana, ali i domova. Upravo je Aleks bio predavač na vinskoj radionici održanoj u subotu u Sarajevu koju je organizirala kompanija Fina Vina d.o.o. „Kad priroda govori – Edi Simčič sluša“ je poruka vinarije. U subotu smo se uvjerili da je itekako slušaju probavajući njihova vina.

Večer je započela sa Giocatom – pjenušcem dobrodošlice (o.a. Đokato na talijanskom jeziku predstavlja igru mačaka – razigranost), a sudeći po samoj atmosferi koja je vladala, sve je navodilo da ćemo se dobro zabaviti i naučiti nešto novo.

Nakon uvodnog dijela od strane Jovane Musić, direktorice HUB387 i Amira Beširevića, direktora Fina Vina d.o.o., riječ je preuzeo Aleks Simčič koji je, slobodno možemo reći, majstorski odradio posao mentora i edukatora.

Nizali su se vinski dragulji, a Aleks nas je vješto uvodio u svoj svijet. Objasnio je Terroir Brda, gdje je sudar klima - mediteranske (3km zračne linije do mora), u zapadnom dijelu su Dolomiti, a u sjevernom smjeru Alpe, što stvara idealne uvjete i već nekoliko godina je pod svjetskom lupom vinske industrije.

Publika je imala pregršt pitanja i neka su bila vrlo zahtjevna, no, Aleks je pohvalio uključenost publike, kao i znanje.

U knjizi Hugh Johnsona –1001 wines you must try before you die, Sauvignon vinarije Edi Simčič je zauzeo svoje mjesto. Autor je sa svojom preporukom bio potpuno u pravu – požurite i probajte i vi, prije nego bude prekasno.
Nakon oficijelnog, edukativnog dijela, gosti radionice su imali priliku nastaviti druženje u lounge dijelu HUB387. Organizatori poručuju #staytuned jer uskoro pripremaju još mnoštvo događaja koje ćete željeti upisati u vaš planer.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno