Fina Vina i vinarija Ščurek u Sarajevu i Mostaru okupili su vinoljupce na seriji edukativnih radionica - Bonjour.ba - bh...

Fina Vina i vinarija Ščurek u Sarajevu i Mostaru okupili su vinoljupce na seriji edukativnih radionica

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
3.2.2022.

Fina Vina tim već duže od godinu dana organiziraju edukativne vinske radionice i druženja koja okupljaju istinske vinoljupce i hedoniste. Uz pomoć prijatelja i saradnika Vjeke u vinoteci Leroy u Mostaru Stojana i Matijaža Ščurek ugostili su u petak, 28.1., a fotke prepune vinoteke govore o interesovanju i sve popularnijoj vinskoj kulturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


„Dovesti zanimljivu osobu koja plijeni pažnju sa svojim nastupom i nezaobilaznim naočalama poput Stojana Ščureka u BiH, značilo je samo jedno - događaj ne smije trajati jedan dan!

 Obećano druženje i vinska degustacija nastavila se u subotu, 29.1.2022. godine u prostoru HUB387 u Sarajevu.

 Osim najavljenih degustacija novih vinskih etiketa linije pet-nat, koje stižu iz kuće Ščurek, Stojan je goste iznenadio i ekskluzivnim vinima koja inače nisu dostupna na bh. tržištu, a osmijesi i reakcije prisutnih gostiju govore nam o kakvom je posebnom druženju riječ.

 Stojan Ščurek, vinar koji stoji iza porodičnog biznisa, vinarije Ščurek sa Goriških Brda (Slovenije), uvijek veseo, spreman za druženje i razgovor uz čašu vina rado je odgovorio na sva pitanja koja gosti imali i usput priredio mali show.

 Radionica je protekla u opuštenoj atmosferi, ugodnoj konverzaciji i degustaciji vina sa učesnicima, pa vjerojatno već sada možete pretpostaviti, Fina Vina tim i njihovi gosti nisu se zaustavili na dvodnevnom druženju.

 Nedjelja je ostala rezervisana za zabavu i okupljanje ispred hotela Vučko na Jahorini kao još jednoj prilici da se bh. vinskoj zajednici predstave Ščurek vina i njihov vrhunski kvalitet." 

 

***
Naslovna fotografija: Fina Vina Press

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno