Fina Vina i Edi Simčič vinarija pripremaju još jedan itekako drugačiji i zanimljiv masterclass. Imamo sve detalje. - Bon...

Fina Vina i Edi Simčič vinarija pripremaju još jedan itekako drugačiji i zanimljiv masterclass. Imamo sve detalje.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
2.12.2021.

Kompanija Fina Vina osim što se bavi uvozom vrhunskih, nagrađivanih vina iz zemalja regiona, Slovenije, Hrvatske i Srbije, trudi se educirati kupce i gurmane o važnosti dobrog poznavanja vina, degustiranju vina i općenito, vinskoj kulturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato ne iznenađuje što upravo u Mostaru i Sarajevu pripremaju zanimljiv vinarski dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleks Simčič, jedan od najvećih vinara Slovenije i Goriških Brda, jedno od svjetskih imena iz svijeta vinarstva, dolazi kod sada već čuvenog Vjeke u Vinariju Mostar u petak, 03.12., te u Sarajevo u subotu, 04.12. u HUB387, dobro poznato mjesto za organizaciju vinskih edukacija!
Vinarija Edi Simčič prateći dugogodišnju porodičnu tradiciju proizvodi vrhunska vina. 
Beskompromisna filozofija o proizvodnji biodinamičkih vina dovela je ovu vinariju u sami vrh, a njihova vina na stolove svjetski poznatih restorana.
Aleks ovaj put, dovodi i pojačanje - Jure Simčič - junior winemaker koji polako počinje preuzimati štafetu znanja i vještina u vinarstvu baš kako je i Aleks preuzeo štafetu od oca Edija.
Ovaj masterclass, nešto drukčiji od ostalih, donosi borbu čak 8 vinskih etiketa za ukuse naših gostiju.

Upoređujemo mirise, okuse i boju: Rebula vs. Rebula Fojana, Chardonnay Kozana vs. Chardonnay Fojana, Sauvignon vs. Sauvignon Fojana i na kraju vrhunac večeri, vrlo dobro poznati Duet vs. Duet Lex
Neka od ovih vina probali ste ranije, a ona iz linije Fojana i Kozana Single Vineyard posebno su zanimljiva jer ćete imati priliku naučiti o vinima koja se prave od grožđa iz samo jednog vinograda i ujedno su noviteti na našem tržištu.
Nakon edukativnog dijela, kao i obično, druženje sa gostima Aleks i Jure nastavit će u lounge dijelu HUB-a gdje ćete ih moći pitati sve što vas zanima.

Svakako ćete imati priliku i putem fotografija vidjeti kakva je bila amosfera, a do tada pripremite nepce, jer Fina Vina i Edi Simčič vinarija garantuju da slijede fine noći.

* * *
Naslovna fotografija: Marijan Močivnik

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno