Mjuzikl Mamma Mia 2 sniman je u regionu i mi baš tu sada želimo na ljetovanje! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Mjuzikl Mamma Mia 2 sniman je u regionu i mi baš tu sada želimo na ljetovanje!

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
7.7.2024.

Iako je prvi dio sniman u Grčkoj, za snimanje drugog dijela filmska ekipa se odlučila za Jadransko more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Već nekoliko puta upravo su se ove plaže i dijelovi otoka našli u našim pričama te nam je u potpunosti jasna popularnost ovog područja. Mamma Mia! Here We Go Again sniman je na predivnom hrvatskom otoku Visu. 

 Vis je otok netaknute prirode i prava poslastica za ljubitelje robinzonskog turizma, a kao takav nije promakao ni holivudskim producentima. Već nakon prvog pogleda na otok, procijenili su da će Vis savršeno odigrati ulogu grčkog otoka na kojem je sniman prethodni nastavak ovog globalnog filmskog hita. Mnoge scene su snimane na slikovitim ulicama Komiže i Visa te su u potpunosti prenijele duh mediteranskog raja, a kultna je scena snimana na Stinivi

 Ovaj kultni mjuzikl milionima je jedan od omiljenih te priča kojoj naginjemo kada biramo "feel good" filmove u kojima uživamo solo, s prijateljima i porodicom. Osim toga, scene ovog filma inspirisale su turističke ture i plesne koreografije. Vjerujemo da će i vama poslužiti kao inspiracija pri odabiru naredne lokacije za odmor. Najbolje vrijeme za posjete Visu počinje upravo sada, u julu i augustu. 


Foto: @judycraymer

* * *
Naslovna fotografija: @judycraymer

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno