Fika je švedski ritual koji neodoljivo podsjeća na ćejf. Evo kako uživati u ovom ritualu ove jeseni. - Bonjour.ba - bh.l...

Fika je švedski ritual koji neodoljivo podsjeća na ćejf. Evo kako uživati u ovom ritualu ove jeseni.

Tekst:

Marija Perić

BONJOUR.CLUB
18.9.2021.

Definicija fike je vrlo jednostavna, podrazumijeva druženje uz kavu, no tijekom godina ovaj koncept je postao mnogo više od toga, postao je ritual u kojem svi uživaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je fika svakodnevni maleni trenutak u danu gdje uživate sami ili s društvom uz kavu i omiljeni desert. Upravo ovakvi rituali, baš poput ćejfa, uljepšavaju svakodnevni život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiku možete probuditi i tijekom jeseni, i to uz samo par detalja. Moguće je da uživate u fiki tijekom posla, kod kuće ili na romantičnoj večeri.

Kako kreirati vrhunski ugođaj za fiku? Otkrijte u nastavku.

ZA DRUŽENJE BIRAJTE TRADICIONALNE KOLAČE I PECIVA

Tradicionalno je da Šveđani biraju slatko društvo uz kavu, pa će tako dok uživaju u omiljenom kofeinskom napitku i čavrljanju sebi rado poslužiti omiljeni desert. A vi za dodatni jesenski ugođaj, možete birati i pite od jabuka ili mirišljave i preukusne cimet rolice.

FIKA NE MORA BITI SAMO UZ KAVU

Fika je ritual koji podrazumijeva uživanje u piću i desertu, no piće ne mora podrazumijevati kavu, što znači da ove jeseni za fiku možete otvoriti sezonu ispijanja čaja. Jednako će umirujuće djelovati na vas i upravo će fika postati vaš novi omiljeni dio dana.

U FIKI MOŽETE UŽIVATI UZ DRUŠTVO ILI SAMI

Ovakav simpatičan način susreta čini fiku idealnom za druženje tijekom pauze na poslu ili na romantičnoj večeri. Uz fiku razgovori vam mogu pomoći da razmijenite znanje, saznate nove aktualnosti ili se zaljubite iznova. A naravno, fika može biti i vaš ritual u kojem ćete uživati sami uz kavu i omiljeni kolač gdje će vas ovaj trenutak napuniti energijom za cijeli tjedan.

***

Naslovna fotografija: @deer.home
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno