Eyeliner tehnika uz koju ćete napraviti savršen makeup look - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Eyeliner tehnika uz koju ćete napraviti savršen makeup look

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
2.9.2022.

Mnoge dame izbjegavaju korištenje eyelinera u makeup rutini jer zahtjeva posebnu koncentraciju i preciznost, te čak tračak nemarnosti može uništiti cijeli look.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, kao i kod svake tehnike najbitnija je vježba ali i način na koji nanosite eyeliner. Stoga, nemojte odustati ako ne uspijete iz prvog puta, nego budite uporni i pratite savjete makeup stručnjaka. Jedan od prvih koraka koji vizažisti savjetuju je da gledate ravno u ogledalo te fokusirano počnete nanositi eyeliner tankom linijom. Ovaj korak posebno se poslužiti djevojkama sa spuštenim kapcima jer ćete izbjeći dodatne neravnine koje mogu izazvati. 

 Nakon što ste izvukli tanju liniju fokusirajte se na kraj eyelinera odnosno luk. Ovaj korak najlakše ćete izvesti tako što pratite pravac donjeg kapka te u skladu s njim povučete tanju liniju koju naknadno spojite s onom prvom. Nakon što se spojili linije prema vašim preferencijama oblikujete izgled eyelinera odnosno debljinu. Ako vam na prvu zvuči komplicirano najbolje bi bilo da pokušate s makeup olovkom, te nakon što se uvještite naknadno u svoju rutinu uvrstite i eyeliner. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @hoskelsa 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno