Dosadili su vam podočnjaci? Jedna od ovih 5 maski će pomoći. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Dosadili su vam podočnjaci? Jedna od ovih 5 maski će pomoći.

Tekst:

Nevena Divčić

ZDRAVLJE I NJEGA
4.3.2024.

Neovisno od toga jesu li uzrokovani nedostatkom sna, lošim navikama i stresom ili genetikom, podočnjaci i najsvježijem licu daju umoran izgled koji nam ujutro kvari predstavu koju imamo o sebi. Dodatni izazov je manjak mogućnosti da iste brzo i efektno prekrijemo makeupom zbog njihove upornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Međutim, postoji rješenje koje za samo nekoliko minuta može osvježiti vaš izgled. Riječ je o maskama za oči. Dostupne su nam s različitim sastojcima i krajnjim ciljem njege, a dodatno ih privlačnim čini njihov simpatičan izgled i dizajn koji je obično praćen vedrim bojama. 


Foto: @marionautranBenefiti maske za oči 

Njihova popularnost raste zbog mogućnosti da hidratiziraju, umire i na duže staze, ovisno o sastojcima, imaju uticaj na pomlađivanje kože.


Foto: @where_is_sonyaKako koristiti maske za oči?

Neka to bude prije nanošenja maske, očistite kožu oko očiju kako biste uklonili nečistoće i ostatke šminke te pažljivo položite masku ispod očiju, prilagođavajući je konturama lica. Ostavite masku da djeluje, prema uputama koje su navedene na njoj, to je obično 15 do 20 minuta koje možete izdvojiti za opuštanje. Nakon isteka vremena, nježno uklonite masku i lagano umasirajte preostale esencije u kožu.


Foto: @aniajarecka_


Ako je želite što prije uvrstiti u rutinu, imamo prijedlog!


Foto: @daurpowerPogledajte ovih 5 


* * *
Naslovna fotografija: @jessideoliveira

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno