EXIT pokreće zimski festival na olimpijskoj Jahorini! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

EXIT pokreće zimski festival na olimpijskoj Jahorini!

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
17.10.2017.

 Velika Exitova festivalska porodica od sljedeće godine brojat će još jednog člana! Nakon što je 2014. pokrenuo Sea Dance na Jazu, pa godinu poslije i Revolution u Temišvaru, a od ove godine i Sea Star u Umagu, EXIT tim pokreće novi festival koji će biti održan od 15. do 18.3. iduće godine na olimpijskoj Jahorini!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program festivala bit će koncipiran kao dnevni i noćni, po formuli 2+2 koja je korištena i za izuzetno uspješni Sea Star festival u Istri. Prvog dana festival će imati večernju žurku zagrijavanja, da bi naredna dva bio otvoren u svom punom kapacitetu i danju i noću, dok je četvrti dan rezerviran za dnevnu završnu žurku.Više informacija o novom festivalu, njegovom imenu, ali i imenima prvih izvođača, bit će objavljeni uskoro, a prve ulaznice po najpovoljnijim promotivnim cijenama bit će dostupne i prije početka zimske sezone.

EXIT-na-Jahorini

Muzički festivali u planinskim centrima su u velikom usponu širom svijeta, a samo u Europi je potražnja već premašila ponudu ovakvih događaja. EXIT tim u suradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina" planira da novi festival u relativno kratkom roku pozicionira među najznačajnije zimske muzičke festivale na kontinentu. Ovim je i Jahorina uvrštena među atraktivne destinacije u regionalnoj mreži festivala koje organizuje EXIT tim, čime se nastavlja povezivanje regije kao osnova društvene misije EXIT festivala, ali i dalje pozicioniranje regije Jugoistočne Evrope kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski festivalski turizam koji je u velikom usponu u svjetskim okvirima. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno