Excel je namirisao vaš strah? Uz ove trikove ćete se sprijateljiti. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Excel je namirisao vaš strah? Uz ove trikove ćete se sprijateljiti.

Tekst:

Nevena Divčić

POSLOVNI SAVJETI
29.8.2023.

Koliko god nas oduševljavao svojim beskonačnim mogućnostima, rad u Excelu iz dana u dan ima nove izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako se koristi VLOOKUP? Šta on radi uopšte i kako mi može olakšati posao? Kako da brzo numerišem 10 000 redova? Postoji li formula uz koju mogu izračunati….? Postoji.

Na TikToku i Instagramu se u moru savjeta o ljepoti, modi i životu izdvojilo i nekoliko naloga posvećenih Excel trikovima i olakšicama.

Od toga zašto merge opciju trebate izbjegavati, do brzog unosa podataka koje ste dobili kao screenshot. S obzirom na to da vam je ovaj članak privukao pažnju, pretpostavljamo da ste aktivan korisnik Excela i da svoj radni dan ne možete zamisliti bez njega, kao i da vam je CTRL + Z jedna od omiljenih opcija.

 Imajte na umu da je on osmišljen da bi nama olakšao rad i da treba raditi za vas. Sve što pomislite da trebate unijeti i evidentirati vjerovatno može biti odrađeno ne nekoliko različitih načina, a svi već postoje negdje na internetu i detaljno su opisani. Baš kao što je slučaj i s ovim TikTok i Instagram nalozima. Ako ste početnik otkrit ćete da Excel nije strašan koliko izgleda, a aktivnim višegodišnjim korisnicima će postati jasno da postoji još trikova za koje nisu znali.

Nemojte gubiti vrijeme na to da iz stotog pokušaja otkrijete formulu koja funkcioniše. Razgovarajte s kolegicama i kolegama koji će rado pomoći početnicima i oslonite se na provjerene metode iz nastavka. Kao i u svemu, u Excelu možete uživati, zabavite se, vježbajte i okrenite svakodnevnu igru u svoju korist.

 U nastavku su Excel trikovi koji su privukli našu pažnju 

 

@excel.boss Extract names from email addresses #email#name#amazon#facebook#google#tesla#microsoft#lvmh#ril#india#france#excel#address#madeup#fake♬ оригинальный звук - PKFR TV
@excel.boss

Vlookup

♬ original sound - Jay Lampy

***
Naslovna fotografija: Pexels.com 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno