Ovo je sve što smo uspjeli saznati o 3. sezoni serije Euphoria - bez spoilera - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo je sve što smo uspjeli saznati o 3. sezoni serije Euphoria - bez spoilera

Tekst:

Emina Smaka

FILMOVI & SERIJE
8.2.2022.

Ako ste mislili da samo mali broj osoba gleda ovu seriju ispred svojih ekrana, uveliko se varate, a fanovi ne mogu biti uzbuđeniji zbog najave i 3. sezone ove popularne serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prikazivanje 2.sezone serije Euphoria je gledalo preko 14 miliona ljudi, što je duplo veći broj od prikazivanja prve sezone, što znači da broj fanova vrtoglavo raste, te se pretpostavlja da će 3. sezona oboriti sve rekorde gledanosti. Ukoliko niste upoznati s radnjom serije kratki sažetak donosimo u nastavku kao i šta nas to očekuje u narednoj sezoni. Oduševit će vas i činjenica da je 2. sezona snimana analognom kamerom. 
 

Sažetak radnje serije

Priča prati grupu srednjoškolaca kroz prijateljstvo i ljubav, gdje se mnogi od njih bore sa raznim ovisnostima. Glavni protagonisti serije su Rue, koju glumi Zendaya, i Jules, koju glumi Hunter Schafer, ali serija se ne bavi samo ovim likovima nego nam daje detaljan uvid o svakom liku. Pored Rue i Jules tu su Nate, Fezco, Maddy, Cassie, Cat i Lexi, kao i drugi sporedni likovi. 

 


Koje likove ćemo gledati u narednoj sezoni?

Sezona broj 2 je donijela neočekivane radnje, prepune sadržaja za koje treba upozorenje gledaocima. Sama Zendaya je upozorila fanove kako 2. sezona nosi neke teške i emotivne scene. Samim tim, spekuliralo se i o tome da će u 2. sezoni Rue preminuti od predoziranja te da je neće biti u narednoj sezoni. Međutim, smatra se da su to neistinite informacije jer Euphoria bez Rue ne bi bila ista serija. Uz Rue ćemo i dalje gledati sve gore navedene likove. 

 


Jules, Cassie i Nate 

U drugoj sezoni se radnja vrtjela i oko Cassie i Natea i njihovoj komplikovanoj ljubavnoj priči, te se smatra da će u narednoj sezoni iz te ljubavi proizići i trudnoća od Cassie. Također, nagađa se da ćemo saznati više o priči između Jules i Natea, koja je kratko počela još u prvoj sezoni.

 Fesco i Lexi

Onaj ko nije zavolio Fezca u prvoj sezoni u drugoj sigurno hoće, a početak ljubavne priče između njega i Lexi je nešto što svi s nestrpljenjem očekuju, te se nadamo razvoju te priče u narednoj sezoni.

 


Datum premijere 3. sezone

Još uvijek se kreatori serije nisu oglasili za tačan datum premijere serije, ali se fanovi nadaju da će se desiti naredne godine. ,,Sam, Zendaya i cijela glumačka ekipa Euphorie podigli su sezonu 2 do nevjerovatnih visina, izazivajući narativne konvencije i formu, a u svemu tome zadržavajući srce.“ – kaže Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO programa. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @euphoria 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno