TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 24.9.2024.
BOO! Dracula is after you!
Brendovi essence i Catrice, uz domaćina VM2 COSMETICS iz Zagreba, okupili su regionalne influencere i vodeće predstavnike medija na ekskluzivnom trodnevnom događaju u srcu legendarne Transilvanije u Rumunjskoj, unutar zidina legendarnog dvorca grofa Drakule – Bran Castle.


Ovo jedinstveno iskustvo bilo je spoj avanture i zabave uz predstavljanje jesenskih BOOtiful makeup noviteta oba brenda unutar jednog od najpoznatijih dvoraca na svijetu.


Prva večer započela je večerom u luksuznom hotelu, nakon čega su uslijedili spa tretmani i opuštanje uz bazen uz skincare proizvode brandova essence i Catrice. Stvorena je idealna atmosfera koja je pripremila goste za sljedeći dan, ispunjen raznim aktivacijama.



Sljedećeg jutra, gosti su imali jedinstvenu priliku posjetiti najveće utočište za smeđe medvjede na svijetu “Libearty Bear Sanctuary”, gdje su mogli puno naučiti o tim veličanstvenim stvorenjima i uživati u prekrasnom prirodnom okruženju.
Brendovi essence i Catrice dodatno su podržali ovu plemenitu misiju donacijom skloništu za medvjede, a omogućili su i svim gostima događaja da svaki od njih "usvoji" svog medvjeda, čime su pomogli širenju svijesti o zaštiti tih veličanstvenih stvorenja. Ovaj izlet je ne samo obogatio iskustvo svih prisutnih, već je i istaknuo posvećenost brendova essence i Catrice ekološkoj svijesti i zaštiti životinja.
Velika zabava održana zadnje večeri u tajanstvenom Dvorcu Drakule bila je vrhunac trodnevnog događaja. S dramatičnim osvjetljenjem, mističnom atmosferom i vrhunskom produkcijom, dvorac je oživio u glamuroznoj atmosferi koja je savršeno odgovarala predstavljanju najnovijih kolekcija ljepote brendova essence i Catrice.


Gosti su uživali u glazbi, posebnim vizualnim efektima i prostoru ukrašenom spojem mistike i luksuza, spajajući tradiciju s modernim stilom.

Pomno osmišljene aktivnosti – od makeup kutaka i predstavljanja novih proizvoda oba brenda do posebnih iznenađenja unutar dvorca – osigurale su da događaj ponudi sve što se može očekivati od vodećih makeup brendova.



Brendovi essence i Catrice još jednom su pokazali svoju kreativnost i sposobnost organizacije događaja koji ne samo da promiču najnovije makeup trendove, već stvaraju iskustva koja nadmašuju tradicionalne promocije i ostavljaju trajan dojam na sve sudionike. Ovaj događaj ostati će zapamćen kao jedan od najuzbudljivijih makeup događaja godine, a svi gosti su se zaista zabavili i imali #BOOtiful time.




* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba
U kuhinji često nastaju i najljepše i najnepredvidivije priče. Svi znamo onaj trenutak kada deseti put pokušavamo izravnati šlag, a on i dalje živi svoj život. Jer, koliko god se trudili, ponekad nam kuhinja pošalje jasnu poruku: izgled neće uvijek slušati, ali okus, on je već na našoj strani.

Upravo tu filozofiju Dolcela decenijama gradi u svojim proizvodima i olakšava slatke rituale brzim, provjerenim miksovima i okusima na koje se možemo osloniti.
Zato je Bonjour.ba, zajedno s Dolcelom, okupio malu grupu učesnica na radionici dekoracije torti kako bismo pokazali da slastice nisu samo rezultat, nego i proces u kojem kreativnost pronalazi svoj put.




Nakon kratkog upoznavanja i prvih osmijeha, učesnice su pozdravili Ana Ćavar, vlasnica portala Bonjour.ba, i Haris Arnautović, direktor marketinga Podravke BiH.


Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Prije same radionice, učesnice su ispunile kratki upitnik, mali ritual koji ih je povezao s najdražim uspomenama iz djetinjstva, ukusima koje su voljele i slasticama koje ih prate godinama. Bio je to nježan uvod u sve što će tek nastati…





Radionicu je vodila Ivana Divljan, čiji je pristup učinio da sve izgleda jednostavno, čak i onima koje šlag inače drži “taocima”. Umjesto uputa koje se moraju slijediti do slova, dala je slobodu da se isprobava, istražuje, miješa i mijenja baš onako kako kuhinja zna biti kada zaboravimo na stroga pravila.



Vrlo brzo nastao je poznati slatki flow. Kecelje su se zavezale, krema je išla svojim putem, ukrasi svojim, a torte su postajale male verzije onih koji ih prave.

Uz pet prijavljenih čitateljica, radionici su se pridružile i Dolcela ambasadorice Naida Kadić Klico, Maja Topčagić i Ena Avdić čija prisutnost uvijek unese onu laganu, inspirativnu energiju zbog koje se prostor osjeti toplijim.






Atmosfera se spontano pretvorila u prijateljsko druženje: savjeti su prelijetali preko stola, a poneki “ups” trenutak pretvarao se u najšarmantniji dio dekoracije.




U tim malim scenama najjasnije se osjetila poruka kampanje “Jedino za izgled ne možemo garantirati” jer sve ono što se ne vidi na fotografijama, od raspoloženja do topline u prostoru, bilo je već savršeno.




Najljepši trenutak radionice nastao je onog časa kada su svi već zaboravili da prave tortu, a počeli da stvaraju nešto što nosi njihov potpuni, mali potpis. Boje su se miješale, ideje mijenjale iz minute u minutu, Ivana se smješkala dok je obilazila radne stolove, a svaki komentar bio je više ohrabrenje nego instrukcija.



Nije bilo tačnog načina, nije bilo pogrešnog poteza. Bilo je samo: “Hajde da vidimo šta će ispasti.” Upravo u tome je ležala čar ove radionice. A sve su bile preukusne jer okusu se vjeruje. Izgledu… pa, tu Dolcela ionako nikad ne garantira.







A onda… trenutak iznenađenja. U svakoj Dolcela kutiji gdje su se pakovale slastice nalazila se fotografija iz djetinjstva koju su nam učesnice prethodno poslale, kao i kartica s pitanjem: „Koja je tvoja želja za 2026. godinu?“



Uz malu svijeću i tihi dogovor da je zajednički puhnemo, prostor je na trenutak postao podsjetnik na to da slastice prate naše priče puno duže nego što mislimo.



Ovaj događaj nas je još jednom podsjetio na suštinu Dolcela kampanje: ne garantiramo izgled, ali garantiramo trenutke koji se pamte. I baš zato svaka torta koja je tog jutra nastala ima svoju priču, ne savršenu, nego stvarnu.



Nakon što su tortice dobile svoje finalne dekoracije, najviše pitanja vrtjelo se oko jedne stvari: koja je to baza koja sve drži zajedno?

Zato dijelimo jednostavnu verziju recepta inspirisanog radionicom, onog koji daje strukturu, ali ostavlja puno prostora za improvizaciju.
SASTOJCI:
Za kore:
- Jaja
- Šećer
- Brašno
Za kremu:
- Dolcela puding vanilija, skuhan u mlijeku
- Šećer
- Dolcela Gussnel za dodatnu stabilnost i podatnost
Za dekoraciju:
- Dolcela šlag krema vanilija (ili neki drugi okus po želji)
- Ukrasi po želji
PRIPREMA:
Ispecite jednostavnu koru i izrežite je u krugove. Skuhajte Dolcela puding vanilija ili koji volite, dodajte šećer i Dolcela Gussnel kako biste dobili glatku, stabilnu kremu. Složite mini tortice: kora - krema - kora. Završite šlagom.

Recept je jednostavan, brz i zahvalan za sve koji vole kreativni proces više od savršene linije šlaga.
Bonus savjeti: Ako volite varijacije, puding od vanilije lako možete zamijeniti Dolcela pudingom čokolada, a dekoraciju napraviti sa Dolcela šlag pjenom (Dolcela šlag priprema sa vodom) ili Dolcela šlag kremom koju volite: Dolcela šlag krema čokolada, karamela, jagoda ili nugat i pustite da upravo okus odluči kakav će biti izgled.


Za brzu, bogatu podlogu tu su i Dolcela Chocolate Muffins ili Dolcela Lava Muffins, mješavine koje su idealne kad želite efektnu tortu bez dugog pripremanja. Sve su to male prečice koje daju više prostora kreativnosti.

Inspiraciju ste, vjerujemo, već pronašli. Šlag, puding, ukrase i miksove birate sami. A rezultat? Ma šta god ispalo, bit će vaša Dolcela kreativna priča, ukusna i zanimljiva.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!