Otkrili smo novo cozy mjesto u Tuzli sa simpatičnim vintage detaljima gdje možete uživati u kafi i odličnim zalogajima -...

Otkrili smo novo cozy mjesto u Tuzli sa simpatičnim vintage detaljima gdje možete uživati u kafi i odličnim zalogajima

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
31.8.2021.

Grad soli i grad prekrasnih Panonskih jezera, ponovo nas doziva na istraživanje njegovih ulica, ali ovaj put u nešto drugačijem fokusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, uvjerili smo se da ovaj grad uistinu ima divnih prirodnih atrakcija i lokacija koje su zasigurno vrijedni pažnje i dolaska, ali ovaj put pažnju nam je odvukao restoran i novo mjesto sa cozy ambijentom, En Vie.

Foto: @envietuzla

Sa zanimljivim detaljima u bašti poput bicikla ukrašenog biljkama i klupice sa šarenim jastucima, obećavaju relaksirajuću atmosferu, a saznali smo da vas unutar prostora očekuje mnoštvo knjiga i novina koje možete čitati uz omiljenu kafu ili sok, a vjerujemo da će mnoge mame oduševiti i činjenica da imaju prostor za presvlačenje bebica.

Foto: @envietuzla

Foto: @envietuzla

Foto: @envietuzla

Dokaz da ekipa želi kreirati uistinu poseban kutak za sve su i vintage detalji u prostoru poput starog televizora, sata ili šaha koji još uvijek ima snagu pokrenuti goste za akciju.

Foto: @envietuzla

Foto: @envietuzla

Lagani i brzi zalogajčići motivisat će vas da se ovdje zadržite duže, a sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, najviše simpatija osvojili su tortilja burgeri, waffle i tost sendviči.

Stoga, bilo da se odlučite na kafu sa prijateljicom prije ispita, slatki zalogaj sa dragom osobom ili jednostavno želite počastiti svoje nepce brzim zalogajem, ovaj kutak će ispuniti sva vaša očekivanja i odlično se uklopiti u opuštena druženja.  

***

Naslovna fotografija: @envietuzla
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno