TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 25.8.2021.

Grad soli i grad prekrasnih Panonskih jezera, ponovo nas doziva na istraživanje njegovih ulica, ali ovaj put u nešto drugačijem fokusu.

Naime, uvjerili smo se da ovaj grad uistinu ima divnih prirodnih atrakcija i lokacija koje su zasigurno vrijedni pažnje i dolaska, ali ovaj put pažnju nam je odvukao restoran i novo mjesto sa cozy ambijentom, En Vie.

Foto: @envietuzla

Sa zanimljivim detaljima u bašti poput bicikla ukrašenog biljkama i klupice sa šarenim jastucima, obećavaju relaksirajuću atmosferu, a saznali smo da vas unutar prostora očekuje mnoštvo knjiga i novina koje možete čitati uz omiljenu kafu ili sok, a vjerujemo da će mnoge mame oduševiti i činjenica da imaju prostor za presvlačenje bebica.

Foto: @envietuzla

Foto: @envietuzla

Foto: @envietuzla

Dokaz da ekipa želi kreirati uistinu poseban kutak za sve su i vintage detalji u prostoru poput starog televizora, sata ili šaha koji još uvijek ima snagu pokrenuti goste za akciju.

Foto: @envietuzla

Foto: @envietuzla

Lagani i brzi zalogajčići motivisat će vas da se ovdje zadržite duže, a sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, najviše simpatija osvojili su tortilja burgeri, waffle i tost sendviči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by En Vie Tuzla (@envietuzla)

Stoga, bilo da se odlučite na kafu sa prijateljicom prije ispita, slatki zalogaj sa dragom osobom ili jednostavno želite počastiti svoje nepce brzim zalogajem, ovaj kutak će ispuniti sva vaša očekivanja i odlično se uklopiti u opuštena druženja.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by En Vie Tuzla (@envietuzla)

***

Naslovna fotografija: @envietuzla
Tekst: Ilda Lihić-Isović


Bonjour

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

TEKST: Adelisa Mašić

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

Kako se Bonjour Edit polako približava kraju, rituali postaju još jednostavniji. Dan 12 ne traži recepte, kupovinu ni planiranje. Traži samo da od onoga što već imaš napraviš mali, lijep trenutak.

Danas pravimo mini snack board. Ne za goste, ne za Instagram, nego za sebe. Onaj tanjir koji ne mora biti savršen, ali izgleda kao da si mu posvetila malo pažnje.

 



Snack night je idealan za večeri kada nisi gladna za ‘pravu večeru’, ali želiš nešto grickati. I još bolje, kada želiš da to izgleda lijepo, a ne kao da si sve pojela direktno iz pakovanja.

 



Kako napraviti mini snack board?  

Uzmi male tanjire ili dasku za rezanje i složi snackove koje već imaš kod kuće. Poenta nije količina, nego kombinacija.

Možeš uključiti:

• komadiće sira
• orašaste plodove ili bademe
• krekere ili tostirani hljeb
• masline ili sušeno voće
• nekoliko kockica čokolade


 



Nije važno šta tačno biraš. Bitno je da složiš, a ne samo izvadiš. Da razmisliš o bojama, teksturama i rasporedu, makar na dvije minute.

 



Zašto snack night?  

Zato što način na koji jedemo često utiče na to kako se osjećamo. Mini snack board pretvara obično grickanje u mali ritual. Sporiji zalogaji. Manje nesvjesnog jedenja. Više uživanja.

 



Ovo nije ‘zdrava večera’ niti pravilo kako treba jesti. Ovo je samo podsjetnik da i male stvari mogu izgledati lijepo i imati svoj trenutak.

 



Za kraj  

Ako želiš, zabilježi današnji snack night u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija tanjira, detalja ili samo bilješka da si večeras sebi napravila mali estetski predah je sasvim dovoljna.


anigif


I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.

 



Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!

Foto: @foodfotoaestetic


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!