Emotivnom kampanjom „Vratila sam se živote" Think Pink dao podršku ženama oboljelim od metastatskog karcinoma - Bonjour....

Emotivnom kampanjom „Vratila sam se živote" Think Pink dao podršku ženama oboljelim od metastatskog karcinoma

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
26.4.2022.

Organizacija „Think Pink – zajedno smo jedno“ pokrenula je sveobuhvatnu kampanju o metastatskom karcinomu dojke „Vratila sam se živote” koja je  ozvaničena današnjim skupom u Gradskoj Vijećnici Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
Prvi put u Bosni i Hercegovini na ovaj način govorili su o metastatskom karcinomu dojke. Cilj im je informisati žene o bolesti, ali i ohrabriti da ona ne znači kraj života, te ih osnažiti kako bi se u procesu liječenja čuo njihov glas i potrebe.

Zvanična pjesma kampanje je obrada antologijske pjesme “Vratio sam se živote”, čiji je autor Zlatan Fazlić Fazla, a otpjevao je simbol ovog grada, pokojni Kemal Monteno. „Ovom prilikom izražavamo duboku zahvalnost Fazli za ustupanje prava da ovu numeru, u novom, prilagođenom aranžmanu, koristimo kao oficijelnu pjesmu kampanje.  Aranžman je radio muzički producent Dino Šukalo, a izvode je: Nermin Puškar, Marija Šestić, Josip Palameta, Džejla Ramović, Berin Buturović i Magdalena Bogić", poručili su iz Think Pink. 


Pravovremena informacija, podrška, ali i optimizam je ono što žele pružiti pacijenticama i njihovim porodicama.  Kroz, između ostalog, svjedočanstva žena koje žive sa metastatskim karcinomom, razgovore sa stručnjacima, edukativne sadržaje koji su dostupni na web stranici koju možete posjetiti klikom ovdje.

Cilj kampanje je informisati žene o bolesti, ohrabriti ih da ona nije kraj, te ih osnažiti kako bi se u procesu liječenja čuo njihov glas i potrebe.

„Kroz sav naš dosadašnji rad i akcije se, nadamo se, prepoznala naša fokusiranost i intencija pomoći oboljelim ženama i želja podizanja svijesti društva o bolesti.  Kroz kampanju « Vratila sam se živote», će se o metastatskom karcinomu dojke u BiH, prvi put govoriti na ovakav način. To je, inače, najteža dijagnoza koju ljekar može saopćiti pacijentu, te smo kroz brojne razgovore sa oboljelim ženama prepoznali potrebu nove konkretne akcije." ističe Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije „Think pink – zajedno smo jedno".

Opće poznato je da nam je u svim teškim životnim situacijama i borbama – najvažnija podrška, prvenstveno, najbližih, a potom i šire društvene zajednice. 
Spoznaja bolesti prati niz neugodnih emocija šok, nevjericu, strah, stres, tugu, anksioznost, depresiju, ljutnju, pitanje: zašto baš ja?, usamljenost. Zato je iznimno važno reći i pokazati … DA NISU SAME!

Samo ujedinjeni u dobru možemo pomoći da žene oboljele od metastatskog karcinoma dojke dobiju svoju najteže bitke.
* * *
Naslovna fotografija: Think Pink PR


 

Povezani članci

Najpopularniji članci