Emir Fejzić je s nama razgovarao o anegdotama sa predstave Dame Biraju, karijeri ali i stilu - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Emir Fejzić je s nama razgovarao o anegdotama sa predstave Dame Biraju, karijeri ali i stilu

Tekst:

Emina Smaka

BONJOUR.men
15.4.2022.

Emir je mladi glumac iz Visokog, koji je svoje obrazovanje završio na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Do sada je bio dio mnogih predstava kao i filmova, a mnogi ga prepoznaju i kroz popularnu predstavu 'Dame biraju'. Redovni je gost Sarajevo Film Festivala, gdje njegove kombinacije ne prolaze nezapaženo, a mogli smo ga vidjeti i u ulozi modela za kampanju Manners. 
Upravo zbog ove zanimljive karijere, kojoj predviđamo svijetlu budućnost, smo odlučili razgovarati s Emirom. Govorili smo o trenutnim i budućim angažmanima, omiljenim modnim detaljima, plesu, glumi ali i mnogim anegdotama koje pamti s predstava. 

 


Navikli smo vas više viđati u predstavama nego na filmu, da li je pozorište nešto što vi lično više preferirate?

Volim i pozorište i film ali sam do sada više poslova dobio u pozorištu... Nadam se da će se to mijenjati i da ću imati priliku igrati neku veću ulogu na filmu ili seriji.

Mnogi vas prepoznaju iz uspješne i popularne predstave „Dame Biraju“ da li nam možete ispričati neku anegdotu koja se dogodila za vrijeme ili nakon predstave?

Stalno se događaju neke nepredviđene situacije. Igramo predstavu sedam godina i u tih sedam godina je stalo mnogo duhovitih anegdota ali ono što je meni najdraže je igranje u Makarskoj prije par godina. Na dan igranja mi je pukao zub za vrijeme ručka i morao sam igrati predstavu bez pola zuba, što je i meni i cijeloj ekipi bilo urnebesno zabavno. Ja sam jedva uspijevao ostati skoncentrisan tokom tog igranja.
Dešavalo se da mi djevojke poslije predstava šalju Martini, to je piće koje ja naručim u predstavi u jednom trenutku.
Letjeli su grudnjaci pred kraj predstave.
Dobivali smo ponude da radimo privatni striptiz na djevojačkim večerima itd.

 

 

Koja predstava nosi posebna sjećanja za vas? 

Najviše sjećanja imam sa putovanja predstave Dame biraju. U predstavi igraju moji prijatelji tako da je svako gostovanje ustvari ekskurzija s rajom. 😊

Odakle ljubav prema plesu?
Tokom studiranjaa sam otkrio afinitet prema plesu a moji profesori su to afirmisalii i nudili mi dodatnu edukaciju iz te oblasti. Zaljubio sam se u ples i ta ljubav traje do dan danas. 😊

 


Okušali ste se u ulozi modela. Koliko su vam iskustva iz glume pripomogla u tom angažmanu, a što ste novo naučili radeći ovaj posao?

Bila je to zanimljiva i uzbudljiva avantura, a pošto se i privatno volim slikati nije mi ništa bio problem. Reklamne kampanje su svakako sastavni dio i mog posla, tako da sam pokušao da što profesionalnije odgovorim zadatku.


Imate zanimljiv stil odijevanja, bez kojeg komada vaš garderober ne može? 

Obožavam šarene čarape i imam ih mnogo....volim ih vidjeti i na drugima. 

Omiljeni modni dodatak? 

Maramice za sako, stalno ih kupujem a rijetko nosim. 😊

U kojim projektima ćemo vas moći gledati do kraja godine? 

U mojim aktuelnim predstavama: Dame biraju u produkciji Altteatratra, NNNI u Pozorištu mladih, Car Edip i Gazi Husrev- beže ili Bukagije u Narodnom pozorištuštu Sarajevo...trenutno radim pozorišnoj predstavi 'Čovjek ptica' u produkciji Moje pozorište... Pojavljujem se i u novoj seriji Fist produkcije Burek sa sirom, a možda na ovaj spisak dodam još koji projekat jer tek je početak godine.

 

* * * 
Fotografije: Privatna arhiva 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno