Elvis: dugoisčekivani film o kralju rock'n'rolla stiže u CineStar kina - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Elvis: dugoisčekivani film o kralju rock'n'rolla stiže u CineStar kina

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

FILMOVI & SERIJE
15.6.2022.

Jedna od najvećih i najemotivnijih priča o spektakularnoj karijeri i nevjerovatnom talentu dolazi u CineStar kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Obožavan poput božanstva, najveći influenser 20. vijeka konačno na filmskom platnu u režiji slavnog Baza Luhrmanna. 

Svijet bogatih i slavnih oduvijek je bio ispunjen intrigama, pogotovo kada je riječ o legendarnim zvijezdama koje su svojim talentom osvojile cijeli svijet i stekle planetarnu popularnost. Jedan od najvećih je Elvis Presley, koji se svojim muzičkim dostignućima upisao u istoriju, te dan danas živi kroz svoju najveće naslijeđe, muziku.

Baš poput svake planetarno popularne zvijezde, legendarni Elvis borio se protiv posljedica slave i brojnih poroka u svom naizgled ''savršenom'' životu. Plavooki dječak siromašnih korijena, koji je samo želio svojoj porodici kupiti Cadillac i svirati muziku svog djetinjstva, nije ni sanjao da će zauvijek promijeniti muzički svijet, te se upisati u istoriju kao zvijezda koja je pokrenula rock'n'roll revoluciju u cijelom svijetu.

Njegovi su se nastupi čekali danima, a fanovi su doslovno padali u nesvijest kada bi ga vidjeli. Slovio je kao seks simbol tadašnjeg vremena, svjesno i odlučno je srušio seksualne tabue pedesetih godina, ali ipak njegovo srce je zauvijek osvojila Priscilla, sa kojom je uplovio u bračnu luku i dobio kćerkicu. Tokom bogate muzičke i filmske karijere nije uspio da izbjegne pritisak i kontrolu svog menadžera, Toma Parkera, kojeg brojni okrivljuju za probleme sa sedativima, amfetaminima i lijekovima protiv bolova.

'Elvis' u distribuciji Blitza dolazi u CineStar kina pretpremijerno od srijede 22.06. u sklopu usluga CineFan.

Ulaznice za projekcije su već sada u prodaji online na CineStar web stranici, aplikaciji ili na blagajnama kina.

Novi film vizionarskog i za nagradu Oscar® nominovanog reditelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros. Pictures, u kojoj glavne uloge nose Austin Butler i oskarovac Tom Hanks dobio je izvrsne kritike i 12-minutne ovacije publike na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu. Riječ je o modernom filmu i modernom pogledu na najvećeg muzičkog velikana, a tome u prilog tome ide i fenomenalan soundtrack na kojem su se našle pjesme Eminema, Tame Impala, Doja Cat, Jacka Whitea, Chrisa Isaka, Cee Lo Greena, Diplo, Denzel Curry, Maneskin, Kacey Musgraves i mnogih drugih muzičara. Radi se o hitovima poput pjesme ‘Vegas’ (Doja Cat) koja je već zavladala eterom i društvenim mrežama i najbolji je uvod za spektakl koji vas očekuje na velikim platnima CineStarovih kino dvorana.* * *
Naslovna fotografija: Cinestar PR

Povezani članci

Najpopularniji članci