Elvedina je svoj podstanarski stan uredila u cozy, boho stilu. Detalji kradu pažnju, a i kuhinja izgleda sjajno! - Bonjo...

Elvedina je svoj podstanarski stan uredila u cozy, boho stilu. Detalji kradu pažnju, a i kuhinja izgleda sjajno!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI
2.7.2021.

U mnoštvu Instagram profila koji su posvećeni dekoru i interijeru, moramo priznati da smo ovaj put preko #DoYouBonjour pronašli jedan koji nas je posebno dojmio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Instagram profila @elvys_home krije se Elvedina koja sa svojim istančanim okom za lijepo živi u iznajmljenom stanu koji je sama uredila u Austriji.

Na društvenim mrežama otkrila je da: “moj stan se mnogo promijenio kako sam krenula 'učiti' o uređenju i o stilu koji meni paše. Napokon sam uredila kuhinju po mom ukusu i u fazonu sam kada uđem u nju uvijek se nasmijem.”

Iako je, kako sama navodi, bila zaljubljenica u kombinaciju sive, bijele i srebrene boje, stvari su postepeno prelazile u malo drugačiji stil, tačnije simbozu boho i minimalističkog stila. Mnoštvo ratana, rafije i jute u Elevedininom interijeru idealni su za unošenje cozy osjećaja, a uvjerili smo se i da super surađuju sa ostalim materijalima i teksturama u jednoj cijelovitoj interijer priči. Daju rustikalan, no, istovremeno chic prizvuk, neovisno dolazi li u formi košare, taburea, makrame, stolice ili lustera.

Što se tiče boja prevladavaju neutralni tonovi sa naglaskom na bež, bijelu boju i drvene elemente koji daju toplinu. Poseban detalj koji Elvedina sa ponosom navodi da je još u fazi pripreme je, boho zid u dnevnom boravku.

Za boju zidova dječije sobe Elvedina je izabrala bijelu boju koja je poslužila kao prazno platno za motiv u obliku planine koji je dovoljno nježan i neutralan i ne dominira čitavim prostorom.

Dječije spavaće sobe nisu samo za spavanje, one funkcioniraju i kao prostor za učenje i igru. Kao takav, Elvedinina ideja za mali sto i stolicu izgleda odlično stoga je malom Darisu čitanje knjiga zabavnije i motiviše ga na učenje.

U nastavku pogledajte još neke zanimljive kutke ovog preslatkog interijera i svakako zapratite Elvedinu na Instagram profilu za mnoštvo korisnih i DIY savjeta za uređenje interijera. 

***

Naslovna fotografija: @elvys_home
Tekst: Ilda Lihić-Isović 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno