Džipsi - idilično boho mjesto nadomak Sarajeva idealno za poslijepodnevnu pauzu i vikend druženja - Bonjour.ba - bh.life...

Džipsi - idilično boho mjesto nadomak Sarajeva idealno za poslijepodnevnu pauzu i vikend druženja

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
2.8.2020.

Pretražujući Instagram feed pronašli smo novo mjesto nadomak Sarajeva i dokaz da ovaj grad kao destinacija obiluje divnim livadama i pogledima koji mame svakog zaljubljenika u prirodu i njene čari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo jedinstveno mjesto u potpunosti je drugačije od svega ostalog što možete posjetiti u Sarajevu, prije svega zahvaljujući lijepo osmišljenom boho scenariju, zelenilu, poljima, rustikalnoj atmosferi i starinskim detaljima koji daju ideje za super zabavu i odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Džipsi🪁 (@dzipsi.dzipsi) on

Sa ovom kombinacijom pažljivo osmišljenog boho ambijenta, otvorenog prostora sa namještajem od prirodnog materijala, sijenom, vintage detaljima ekipa koja stoji iza projekta kaže da je ovo prostor „sa minimalnim ometanjem čovjeka i najljepšim pogledom.“
Čitav koncept doista oslikava krajnje opušten i udoban ambijent, gde je sasvim u redu izležavati se na udobnim, šarenim jastucima, slami i bosi šetati po tepihu. 

Foto: @asragareetsch

Foto: @ajnaah

Također smo primjetili da ovo rustikalno mjesto u posljednje vrijeme ima sve veći broj poklonika stvarajući sasvim novi trend izlazaka koji uključuje ukusne domaće sokove i dobru zabavu. U ovom opuštenom ambijentu možete uživati svaki radni dan od 17h do 23h, a vikendom od 12h do 23h.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Džipsi🪁 (@dzipsi.dzipsi) on

Foto: @_emilyemy 

Na njihovom Instagram profilu smo saznali i kako ih pronaći: „Od Golf terena idete ulicom Armije RBiH prema Poljinama. Prvo prolazite kroz malo slatko selo zvano Kromolj. Vozite se pomenutom ulicom sve do raskrnice, a Džipsi je sa lijeve strane i ima savršeno čist pogled na Sarajevo. Vozači mogu slijediti lokaciju džipsi.džipsi.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matinée (@sarajevo.matinee) on

Foto: @traakica 

Sa dolaskom toplijih ljetnih dana ovo je idealna destinacija da se preselimo u ovu, sada već omiljenu ljetnju baštu gdje sa užitkom možemo ispijati svoje omiljeno piće, uživati u svježem zraku, divnom ambijentu ili zalasku sunca.

Foto:@painted_with_my_eyes

Foto: @naidaeljazovic

Foto: @karadoz

Oduševit će vas i ideja da je Džipsi spreman da bude mjesto organizacije dobrog eventa, privatne zabave, rustičnog vjenčanja, roštilja ili neke vaše ideje, a kontaktirati ih možete porukom na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno