Dvije prijateljice pokrenule su brend preslatkih razglednica i ilustracija koje donose dozu pozitivnosti

POSAO & ŽIVOT
3.9.2020.

Kada je na adresu našeg uredništva stigla preslatka motivirajuća poruka u potpisu brenda MxN Little Postcard Factory, nismo mogli odoljeti da ne saznamo više detalja o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to simpatičan način njihovog predstavljanja i početak jednog virtualnog razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilustracija koja je stigla u naš inbox

Ovu kreativnu tvornicu čine dvije prijateljice, Mirna i Nera, a u njihovom potpisu na adresi @the_mxn_, pronaći ćete simpatične razglednice, čestitke, kao i motivacijske ilustracije. 

"U našim glavama je brend nastao prije sigurno godinu, dvije, ali čekale smo pravo vrijeme. Prije tri sedmice smo odlučile da je to to, jer obje volimo kreativne stvari i drago nam je da su i drugi prepoznali našu kreativnost.
Brend činimo nas dvije, Mirna i Nera. Nera je trenutno u Grazu, Mirna u Zagrebu, ali kao da će ijedna granica zaustaviti kreativu, smijeh i dugogodišnje prijateljstvo
." - otkrila nam je Mirna.


"Kreativni proces sigurno nije konvencionalan kod nas dvije. Obično se krenemo dopisivati o nečemu, onda meni padne na pamet neka verbalna vratolomka, pa se Nera nadoveže, skontamo šta bi mogla biti ilustracija, Nera svojim vještim ručicama nacrta, a na meni je sav copy. Uglavnom, planiramo šta bi htjele, ali copy i ilustracije nastanu spontano, virtualnim brainstormingom." - nadodala je Mirna na naš upit kako teče njihov kreativan proces. 


"U našoj ponudi, koju možete checkirati na Instagramu, možete naći ilustracije razglednica, ali i motivacione i demotivacione poruke koje volim da namaštavam i pomislim da bi se mogle svidjeti i drugima. Svaku razglednicu koju vidite možete naručiti, a pripremamo i neke nove. Razglednice uvijek možemo i dodatno personalizirati. 
Ono što je nama najvažnije, je to da sve što pišemo i crtamo dolazi iz srca i iskreno je.
Volimo reći da smo mi homemade&heartmade brend, i nadamo se da se to vidi.
" - prokomentirala je Mirna.


Djelić njenih radova upoznajte i kroz fotografije u nastavku.

POSAO & ŽIVOT , 3.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

MxN Little Postcard Factory

Podijeli:

Posljednje objavljeno