Drvene pregrade: Otkrijte jesu li one idealno rješenje za vaš dom! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Drvene pregrade: Otkrijte jesu li one idealno rješenje za vaš dom!

Tekst:

Marija Perić

DIZAJN SAVJETI
22.10.2022.

Iako su pregrade jedan od najčešćih obilježja dizajna interijera za poslovne prostore, one mogu biti funkcionalan i dizajnerski dodatak uređenju doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To dokazuje i mnoštvo prednosti pregrada koje nisu samo odličan estetski detalj, nego mogu biti praktičan dodatak. Koje su prednosti, a koji nedostaci drvenih pregrada otkrijte u nastavku.

 

Prednosti
 

Dvije prostorije u jednoj
 

Drvene pregrade mogu vizualno odijeliti dvije prostorije, a da one i dalje budu povezane. Na ovaj način dobijete puno preglednije prostorije koje nisu previše zatvorene.

 

Idealno za male prostore
 

Ako imate maleni stan, ali želite da vaša kuhinja i dnevni boravak na određeni način budu odijeljeni, drvene pregrade mogu biti savršeno rješenje. Isto vrijedi za kuhinju i blagovaonicu, ured kod kuće i dnevni boravak i za brojne druge situacije u uređenju interijera.

 

Odličan estetski detalj
 

Osim što ima brojne funkcionalnosti, drvene pregrade zanimljiv su dizajnerski i estetski dodatak vašem domu. Ako volite drvo u interijeru ili ste zaljubljenici u sve s predznakom hygge, drvene pregrade su definitivno dobar odabir za vaš dom.

 

Nedostaci
 

Drvene pregrade mogu biti nepristupačne
 

Ovisno o vrsti drveta i ostalim kvalitetama ovog materijala, postoje i neke druge opcije koje su možda pristupačnije od drvenih pregrada.

 

Pogodan za ogrebotine
 

Drvene pregrade nisu tako dugotrajne i izdržljive kao pregrade od aluminija ili nekog drugog izdržljivijeg materijala. Ovaj nedostatak je nešto što biste trebali uzeti u obzir ovisno gdje želite postaviti drvene pregrade.

 

Drvene pregrade – fotografije kao inspiracija za uređenje

 

***
Naslovna fotografija: @michellemoskalenko

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno